Dolar 32,3684
Euro 34,9598
Altın 2.325,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘Ekonomi ilk çeyrekte rayına girer’

‘Ekonomi ilk çeyrekte rayına girer’
30 Aralık 2016 10:05 | Son Güncellenme: 02 Ocak 2017 11:49
A+
A-

TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Boz, 2017’nin ilk çeyreğinden itibaren ekonominin rayına gireceğini ve büyümenin tekrar eski hızını kazanacağını söyledi

 Türk Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, 2017’nin ilk çeyreğinden itibaren ekonominin rayına gireceğini belirterek, “Büyüme tekrar eski hızını kazanacak, insanların morali yerine gelecek.” dedi. Boz ayrıca, tüketicilerin karamsarlığı bırakması gerektiğini ifade etti.

Boz, yaptığı açıklamada, küresel piyasalar ve Türkiye ekonomisine ilişkin 2016 yılı gerçekleşmeleri ile 2017 yılı beklentilerini değerlendirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi öncesinde Türkiye ekonomisinin sağlıklı şekilde büyüdüğünü, bankacılık sektörünün kredilerinin ise hedeflerin üzerinde gerçekleştiğini söyledi.

Darbe girişimi sonrasında insanlarda oluşan moral bozukluğunun bir an evvel atlatılması gerektiğini söyleyen Boz, ülkenin büyüme ivmesinin tekrar yakalanması gerektiğini bildirdi.

‘Tüketiciler karamsarlığı bırakmalı’

Boz, ülke ekonomilerin bazen büyürken “zigzaglar” çizebileceğine işaret ederek, Türkiye’nin makro ekonomik göstergelerinin sağlamlığına dikkati çekti.

Türkiye’nin ekonomik göstergelerinin birçok ülkeden çok daha iyi ve rasyonel olduğunun altını çizen Boz, şunları kaydetti:

“Dolayısıyla bankacılık sektörü çok sağlam. Bu perspektifte güçlü bir mali disiplin, güçlü bir bankacılık sektörü var. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum karamsarlığı gerektirmiyor. Ülkedeki tüketiciler de karamsarlığı bırakmalıdır. Temelde bir sıkıntımız yok. Verilerde, makro ekonomik dengelerde, bankacılık sektöründe büyük sorunlarımız yok ama para harcanmadığı zaman ekonomide daralma olur. Devletin ekonomiye hız kazandırmak için yaptığı çalışmalar işletmelere moral veriyor. Mesela en son KOSGEB’in 50 bin lira faizsiz kredi desteği var. Yaklaşık 15 bine yakın KOBİ’ye faiz desteği veriliyor. Kredi Garanti Fonu ve Hazinenin para aktarması ve buradaki kredi musluklarının hızlı bir şekilde önünü açması hep olumlu şeyler.”

Turgut Boz, 2017’nin ilk çeyreğinden itibaren ekonominin rayına gireceğini belirterek, “Büyüme tekrar eski hızını kazanacak, insanların morali yerine gelecek.” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM ALANI