Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Ekonomi dünyasının kalbi 8. Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda atacak!

Ekonomi dünyasının kalbi  8. Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda atacak!
06 Mart 2013 14:00
A+
A-

Taf

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde her yıl düzenlenen Türk-Arap Ekonomi Forumu’nun (TAF) 8. toplantısı, 4-5 Nisan 2013 tarihlerinde Four Seasons Bosphorus Otel, İstanbul’da gerçekleştirilecek. T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Maliye Bakanlığı ve Arap Birliği (League of Arab States) resmi desteğinde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) işbirliği ile Al-Iktissad Wal-Aamal (AIWA) tarafından düzenlenecek TAF 2013, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk ve Arap dünyasının ekonomiye yön veren önemli isimlerini ağırlayacakDünyada ve bölgesinde ekonomik olarak daha güçlü bir Türkiye” ana misyonunu sekiz senedir layıkıyla taşıyan TAF’ın 4-5 Nisan tarihlerinde düzenlenecek sekizinci toplantısında, Ortadoğu’daki değişen durum ile stratejik jeopolitik önemi yeniden vurgulanan Türkiye’nin bölgedeki durumu değerlendirilecek.

İlk toplantısı 2005 yılında düzenlenen ve istikrarlı faaliyetleri ile “bölgenin en saygın ve güvenilir iş, yatırım ve diplomasi etkinliği” sıfatını gururla taşıyan TAF, bu yıl da bölgenin güçlenen siyasi ve ekonomik dinamikleri çerçevesinde, Türkiye ve Arap ülkeleri arasında bankacılık ve finans dünyasının geleceğini değerlendirirken, İstanbul Finans Merkezi, Sukuk ve Sağlık öne çıkan başlıklar olacak. 500’ün üzerinde hükümet temsilcisi ve üst düzey yöneticiyi biraraya getirecek olan TAF gayrimenkul, müteahhitlik, enerji, gıda, tarım, sağlık, sektörlerinde de önemli işbirliği ve yatırım olanaklarını katılımcıları ile paylaşacak.

Türkiye ve Arap ülkeleri adına yeni dinamiklerin paylaşılacağı verimli bir platformu sunacak olan TAF, Türkiye’nin bölgesel sorumluluklarından hareketle Ukrayna’yı konuk ülke olarak ağırlayacak. Ukrayna Başbakan Birinci Yardımcısı Sergiy Arbuzov’un beraberindeki heyetle Onur Konuğu olarak katılacağı ve yapacağı konuşma ile misafirlere sesleneceği TAF, Arap yatırımcıların yeni ülkelerde Türkiye ile ortak hareket etmesine bir ilk oluşturacak.

Devlet erkanının, Arap ülkeleri hükümet üyelerinin, uluslararası yatırım kuruluşlarından üst düzey yöneticilerin yanı sıra Türk ve Arap iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek 8. Türk-Arap Ekonomi Forumu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine sektörlerinde lider özelliği taşıyan ve bölgesinde iddialı hedefleri bulunan markaları yan yana getirerek, yeni dönemde işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

 

REKLAM ALANI