Dolar 32,3769
Euro 34,9712
Altın 2.325,70
BİST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Ekonomi beklenenden daha hızlı iyileşti

Ekonomi beklenenden daha hızlı iyileşti
13 Haziran 2017 11:35
A+
A-

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Matys,”Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümesi, ekonominin beklenenden daha hızlı iyileştiğinin kanıtı” dedi.

 

 Yabancı ekonomistler, Türkiye’nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşen güçlü büyümesinin devam edeceği görüşünü taşıyor.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys,Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümesinin ekonominin beklenenden daha hızlı iyileştiğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

Matys, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Türkiye’de ekonomik aktivitenin mali teşviklerle desteklendiğini, özel tüketim ve ihracatın da büyümenin önemli kaynakları olduğunu söyledi.

“TL istikrar kazandıkça tüketici harcamaları artacak”

Piotr Matys, TL’nin istikrar kazandıkça tüketici harcamalarının artacağını, bunun da Türk şirketleri için cesaret verici bir sinyal olabileceğini belirtti.

Türkiye’de hanehalkı ve şirketler arasındaki duyarlılığın gelişme kaydedeceği öngörüsünde bulunan Matys, bunun da ekonomik aktivitede daha fazla iyileşme anlamına gelebileceğini söyledi.

Matys, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümesinin ekonominin beklenenden daha hızlı iyileştiğinin kanıtı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet, ekonomiyi uzun vadede iyi dengelenmiş ve sürdürülebilir bir büyüme yoluna koyma yolunda çabalarını daha fazla yoğunlaştıracak. Bu tür çabalar, sadece Türk şirketleri için değil, yabancı yatırımcılar için de cesaret verici olacak.”

“Türk ekonomisi dayanıklılığını ispat etti”

ABN Amro Ekonomisti Nora Neuteboom da Türkiye’nin tekrar daha yüksek büyüme rakamlarına doğru toparlanma gücünü gösterdiğini belirtti.

Türk ekonomisinin dayanıklılığını ispat ettiğini vurgulayan Neuteboom, yüzde 5’lik büyümenin yüksek ücretler, destekleyici bir hükümet, artan ihracat ve yatırımla geldiğini bildirdi.

Neuteboom, sanayi üretimi gibi öncü göstergelerin daha fazla iyileşmeye işaret ettiğini vurgulayarak, ikinci çeyrekte büyümenin daha yüksek olması durumunda bunun sürpriz olmayacağını kaydetti.

Neuteboom, hükümetin ekonomiyi yoğun bir şekilde desteklediğini de söyledi.

REKLAM ALANI