Dolar 32,4960
Euro 34,9488
Altın 2.429,76
BİST 9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Egeli ihracatçılar kardeş şehir Bremen heyetini ağırladı

Egeli ihracatçılar kardeş şehir Bremen heyetini ağırladı
25 Mayıs 2013 18:47 | Son Güncellenme: 25 Mayıs 2013 19:00
A+
A-

MARGITHAE

Bremen heyeti ile egeli ihracatçılar bir araya geldi

Almanya Bremen Eyaleti Başbakanı Jens BÖHRNSEN’in ülkemize gelişi kapsamında, 24 Mayıs 2013 tarihinde İzmir’e yapılan ziyaret kapsamında, Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımlarıyla düzenlenen öğle yemeğinde Bremen-İzmir ticari ilişkileri konuşuldu.

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Bremen Eyaleti Başbakanı Jens Böhrnsen onuruna verilen yemekte, Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanları, Böhrnsen’in beraberindeki Bremen Politik Heyeti ve Bremen Ticari Heyeti, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haeberle ile basın mensuplarının katılımlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “Ege İhracatçı Birlikleri olarak ihracatı artırıcı niteliği olan faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Ege Bölgesi ihracat yapabilme potansiyeli çok yüksek bir bölgemiz. Türkiye’nin Almanya’ya olan ihracatı 12,9 milyar dolar. İhracatçı Birlikleri olarak Almanya’ya gerçekleştirdiğimiz ihracat rakamı ise 1,1 milyar dolardır. Almanya’yla olan ticari ilişkilerimizi artırmak ve işbirliğimizi her geçen gün daha ileri seviyeye taşımaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bremen’in İzmir’le kardeş şehir olmasından dolayı 1995 yılından bu yana güzel ilişkiler yürütmenin verdiği memnuniyeti dile getiren Almanya Bremen Eyaleti Başbakanı Jens Böhrnsen, “İzmir’le kardeş şehir olmamız dolayısıyla ekonomik ilişkiler dışında, dostluk ilişkilerimiz de gelişti. Bremen ile İzmir’in liman kenti olmaları başta olmak üzere birçok ortak özellikleri var, bu durum da ticari ilişkilerimizi güçlendirmemize olanak tanıyor. Bremen yüzyıllardır denizcilik ve taşımacılık yapıyor, Bremen Limanı Avrupa’daki beşinci, Almanya’daki ikinci büyük liman. Bu da bizim Avrupa’nın ne kadar önemli bir lojistik merkezi olmamızı sağladığını gösteriyor”  dedi.

Almanya-Türkiye arasında önemli bir ticari potansiyeli olduğunu, özellikle kardeş şehirler Bremen ve İzmir’in ticari işbirliğinin artarak devam etmesine yönelik temennilerini ifade eden Böhrnsen, iki şehrin yatırım olanaklarının ve her sektörde yüksek işbirliği potansiyelinin gözden kaçmaması gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.

Bremen Eyaleti Başbakanı Jens Böhrnsen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu’na hatıra madalyası takdim ederken, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da Jens Böhrnsen’e EİB hatıra plaketi takdim etti

REKLAM ALANI