Dolar 32,5668
Euro 34,8820
Altın 2.438,56
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

E-ticaret yüzde 35 büyüdü

E-ticaret yüzde 35 büyüdü
26 Haziran 2015 11:49 | Son Güncellenme: 28 Haziran 2015 19:19
A+
A-

E-ticaret yüzde 35 büyüdü

 Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) hazırladığı rapora göre e-ticaret sektörü yıllık yüzde 35 büyüme oranıyla 18.9 milyar TL hacme ulaştı

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ‘Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü- 2014’ raporunu açıkladı. Bu yıl ikincisi hazırlanan rapor, e-ticaret sektörünün yıllık yüzde 35’lik bir artışla 18.9 milyar TL büyüklüğe ulaştığını gösteriyor. Türkiye’de e-ticaret pazarını tanımlayan ve uluslararası standartlara göre ölçümleyerek kategorize eden rapor, TÜBİSAD tarafından, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) proje ortaklığı, Deloitte Türkiye proje yönetimi ve Com- Score proje veri ortaklığında hazırlandı. Toplam pazar için tatil-seyahat segmenti yüzde 35 büyüme ile 6.8 milyar TL oldu. Sadece online perakende, yüzde 33 büyüme ile 6.5 milyar TL olarak gerçekleşti. Çok kanallı perakende ise yüzde 47 yıllık büyüme ile 3.5 milyar TL oldu.

Sadece sanal mağazası bulunan e-ticaret siteleri değerlendirildiğinde ise online pazaryeri segmenti en çok büyüyen alanlardan birisi oldu ve yılda yüzde 62’lik büyüme ile 2.7 milyar TL’ye ulaştı. E-ticaretin ilk yıllarda yaygınlaşmasını sağlayan online–özel alışveriş segmenti, geçen yıla göre yüzde 10 büyüyerek 1.5 milyar TL oldu. Son dönemde parlayan yıldızlardan birisi olan online-çok kategorili segmenti ise yüzde 25 büyüme 1.8 milyar TL’ye ulaştı.

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Kemal Cılız, ülke ekonomisinin nispeten yavaş büyüdüğü bir dönemde, elektronik ticaret hacminin ve perakende harcamaları içerisindeki payının güçlü bir artış gösterdiğine dikkat çekti. E-ticaret Derneği Başkanı Hakan Orhun da, Türkiye’de e-ticeratin veriye aç bir sektör olduğunu aktardı.

REKLAM ALANI