Dolar 32,3675
Euro 34,9594
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

e-ticaret pazarı site güvenlikleri artınca ‘zıplayacak

e-ticaret pazarı site güvenlikleri artınca ‘zıplayacak
01 Mayıs 2015 15:22 | Son Güncellenme: 02 Mayıs 2015 11:27
A+
A-

B

E-Tuğra Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran; “Tüketici internetten alışveriş yaparken güven problemi yaşıyor”

 1 Mayıs 2015’te yürürlüğe girecek Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’un yıllık cirosu 14 milyar liraya ulaşan e-ticaret pazarın büyük katkı sağlayacağını söyledi. Kuran;“İnternetten satışın önündeki en önemli engel güven problem olarak görülüyor.Tüketiciler internetten alışveriş yaparken tedirgin oluyorlar. E-ticaret firmaları 1 Mayıs tarihine kadar SSL güvenlik sertifikalarını aldıklarında bu problem ortadan kalkacak ve satışlar adeta zıplayacak” dedi.

Mayıs ayının başında yürürlüğe girecek Yeni Elektronik Ticaret Kanunu ile yapılması planlanan düzenlemelerin e-ticareti çok daha güvenli hale getireceğini belirten Kuran; “İnternetten satışın önündeki en önemli engel güven problem olarak görülüyor.Tüketiciler internetten alışveriş yaparken tedirgin oluyorlar. Firmalar müşterilerinin güvenliğini ancak SSL güvenlik sertifikası ile sağlayabilirler. SSL Güvenlik sertifikası alan e-ticaret firmalarının satışları ve ticaret hacmi geçtiğimiz yıllara göre önemli ölçüde artacaktır” dedi.

e-ticaretin perakende pazarı içindeki yeri çok az

Türkiye’de internetten alışveriş yapan kişi sayısının 12 milyonu geçtiğine, internetten satışın geçen yıla göre yüzde 20-25 artmasına rağmen yeterli olmadığına dikkat çeken Kuran şunları söyledi:

“E-ticaretin perakende pazarı içindeki yeri henüz yüzde 1.5 bile değil. Gelişmiş ülkelerde bu rakam yüzde 5.5’lerde.  1 Mayıs’ta yürürlüğe girmesi beklenen Kanun da e-ticaret firmaları için ‘Bu Kanun çerçevesinde yapmış olduğu işlemler nedeniyle elde ettiği kişisel verilerin saklanmasından ve güvenliğinden sorumludur’ denilmektedir. Buna göre Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık 15 bin e-ticaret firması müşterilerinin kişisel bilgilerini korumakla yükümlü olacaktır. Bu düzenleme ile firmalar SSL Güvenlik Sertifikası alarak tüketicilerin internetten alışveriş yaparken kendilerini daha güvende hissetmelerine yol açacaktır. Kendini güvende hisseden herkes bilindiği üzere daha çok harcama yapar. Ben SSL Güvenlik Sertifikası uygulamasından sonra e-ticaret sektörünün hızla büyüyeceğini ve internet üzerinden satışın ilk yılda yüzde 40’ları aşacağını düşünüyorum.”

 EKONOMİ AJANDASI

 

 

REKLAM ALANI