Dolar 32,4208
Euro 34,6292
Altın 2.494,86
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İş dünyasının duayeninden gençlere altın öğütler

İş dünyasının duayeninden gençlere altın öğütler
11 Aralık 2014 11:17
A+
A-
Nafi+Gural2

Dumlupınar Üniversitesi Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen “1.Ekonomi Zirvesi”ne konuşmacı olarak katılan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, gençlerle iş dünyasına dair 50 yılı aşan tecrübesini ve tavsiyelerini paylaştı.

 Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ile Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Bankalar Birliği ve Sermaye Piyasası Kurulu gibi kurumlardan önemli isimlerin katılımıyla Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “1.Ekonomi Zirvesi” gerçekleştirildi. Zirve kapsamında gençlerle buluşan Güral, iş dünyasına dair deneyimini aktardı ve tavsiyelerde bulundu.

“İş aramayın, iş kurun”

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından kalabalık bir öğrenci topluluğuna hitap etti. Gençlere; “Ülkenin geleceği sizlerin elinde, hepiniz ayrı bir değersiniz. İş aramayın, kendi işinizi kurmayı şimdiden hedef edinin” diyerek tavsiyelerde bulundu.

“Başarının sırrı yoktur, çok çalışmak vardır”

Pozitif düşüncenin başarıyı sağlayan en önemli faktörlerden birisi olduğunu vurgulayan Nafi Güral konuşmasına şöyle devam etti: “Hem kendinizin, hem ailenizin, hem de Türkiye’nin geleceği sizlersiniz. Çok değerli ve önemlisiniz. Kendinizi nasıl daha faydalı olurum diye düşünerek yetiştirin ve bu yönde gayret gösterin. Hedeflerinizi belirleyin. Kendi işinizi kurmak mutlaka öncelikli hedefleriniz arasında olsun. Başarının sırrı yoktur, başarı için sadece çok çalışmak ve belirlenmiş olan kurallara uymak gerekir. Başarıyı getiren en önemli faktörlerden birisi pozitif düşünmektir, negatif düşünceler sizi durağanlaştırır. Negatif düşüncelerden ve kişilerden her daim uzakta olun. Çevrenizdeki negatif düşüncelere ve felaket senaryolarına kesinlikle itibar etmeyin. Mutlaka peşinden gidebileceğiniz hayalleriniz olsun. Kendinize güvenin. Hedeflerinizin ve hayallerinizin peşinden vazgeçmeden koşun. İş arayan kişi değil, aranan kişi olun.”

Sevgiye ve paylaşıma dayalı bir liderlik

54 yıllık iş yaşamından örnekler sunarak, başarılı olmak için ipuçları veren Nafi Güral konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başarı için, işletmenizin kurumsal yapısı çok önemlidir. Şirketinizi kurumsal bir yapıya kavuşturmalısınız. Lider olmalı, kendinizi yetiştirmelisiniz. Sevgiye ve paylaşıma dayalı liderlik yapmalısınız. İnovasyonun günümüzdeki önemini kabul etmeli, yeniliklere önem vermelisiniz. Sosyal yaşamınızda edineceğiniz tecrübeleri, iş yaşamınızda katkı sağlayacak şekilde değerlendirmelisiniz. Sosyal yaşamınızda ve iş yaşamınızda yaşam kalitesinin yükseltilmesi için hem kendiniz hem de çevreniz açısından kendinizi görevli saymalısınız. Ekonomi ile ülkede ve dünyada oluşan gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Artık günümüzde bilgiye ulaşmak daha kolay oluyor. Sanal dünyayı doğru kullanın. Toplum önünde konuşmak için kendinizi yetiştirin. Kendinizi doğru ifade etmeyi öğrenin. Kendinizi doğru ifade edersiniz, tüm kapılar önünüzde açılır. İş arayan kişi değil, vazgeçilmeyen ve aranan kişi olun. Kendinize değer verin. Tavrınızla, tarzınızla, davranışınızla, bilgi birikiminizle, dünya görüşünüzle, olaylara yaklaşımınızla ve çözüm odaklı olmanızla örnek olun.”

Konuşmasının ardından Nafi Güral’a DPÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yunus Erdoğan tarafından günün anısına teşekkür belgesi ile DPÜ logolu çini eser takdim edildi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI