Dolar 32,3241
Euro 35,1067
Altın 2.300,79
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İş dünyasından ilk tepkiler

İş dünyasından ilk tepkiler
15 Mayıs 2014 07:00 | Son Güncellenme: 15 Mayıs 2014 08:52
A+
A-

 

soma is adamlariManisa Soma’daki maden ocağında meydana gelen patlamaya iş dünyası da büyük tepki gösterdi. En sert açıklama ise Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden (TÜSİAD) geldi. TÜSİAD, yayımladığı başsağlığı mesajında, “Türkiye’nin ölümcül iş kazalarında geldiği nokta kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler ivedilikle hayata geçirilmelidir” dedi.

TÜSİAD’ın mesajında şunlara yer verildi: “Tüm Türkiye’yi yasa boğan bu patlama sonunda hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet, kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama ile Türkiye çok sayıda evladını kaybetmiş, yüzlerce ailenin ocağına ateş düşmüştür. Ölüm ne madencinin alın yazısıdır ne de ölümle sonuçlanan bu felaket madencilik mesleğinin bir gereğidir. Türkiye’nin ölümcül iş kazalarında geldiği nokta kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler ivedilikle hayata geçirilmelidir.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

“Bu felaket herkesin yüreğine ateş düşürdü. Yüksek rakamlara ulaşan can kayıplarımız ve yaralananlar ülkemizi çok derin bir üzüntüye boğdu. Soma’daki işçilerimiz ve ailelerinin yaşadığı büyük acıyı en derin hislerimle paylaşıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Türk iş dünyası adına hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır ve metanet diliyorum.”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar:

“Soma’daki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçimizin şehit olduğunu, yine çok sayıda işçimizin de maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada yaşamını yitiren madencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı madencilerimizin de inşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum.”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci:

“Soma’da bir maden ocağında meydana gelen yangınla başlayan talihsiz olayda, çok sayıda maden işçinin hayatını kaybettiğini ve yine çok sayıda maden işçisinin de ocakta mahsur kaldığını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Kazanın bilançosunun çok ağır

olduğunu, madencilik tarihinin en acılı günlerinden birinin yaşandığını görüyoruz. Kazada hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim.”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak:

“Soma Kömür İşletmeleri’nde meydana gelen elim kazada, işçi kardeşimizin hayatını kaybettiklerini ve göçük altında kalan başka çalışanların olduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Önceliğimiz, hala göçük altında kalan kardeşlerimizin, sağ

salim çıkarılmasıdır. Bunu sağlamak için yapılan çalışmaların biran önce güzel haberlerle sonuçlandırılmasını candan temenni ediyorum.”

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı:

“Hepimizi derinden yaralayan ve yasa boğan, Soma’daki elim kazadan dolayı acımız tarifsizdir. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına ve ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralıların

bir an önce şifa bulmalarını temenni ediyorum. Milletimizin bir daha böylesine büyük bir acıyla karşılaşmaması en büyük dileğimizdir.”

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker:

“Maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun. Rabbim bize dirayet versin.”

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner:

“Soma’da hayatını kaybeden madencilerimize rahmet ailelerine sabır diliyorum.”

Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan:

“Allah Manisa Soma’daki madencilerimizin ve ailelerinin yardımcısı olsun.”

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran:

“Yerin metrelerce altında ekmek parasını kazanmak için ter dökerken elim bir kaza sonucu yaşamlarını yitiren madencilerimizin ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye’ye baş sağlığı dileriz. Yaralı maden işçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, mahsur durumda bulunan emekçilerimizin ise en kısa zamanda sağ salim kurtulmasını temenni ediyoruz.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken:

“Milletimizi derinden üzen müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diler, göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini yürekten temenni ediyorum. Milletimizin başı sağolsun.”

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen:

“Tüm Türkiye’nin canı acıyor. Öncelikle faciada yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, acılı ailelerine ve madencilik camiasına başsağlığı dilemek istiyorum. Bu saatten sonra ne yapsak gidenleri geri getiremeyiz. Ancak artık bazı şeyleri değiştirmenin zamanıdır.”

Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Akca:

“Maalesef ülkemiz sık sık bu tür acılarla karşı karşıya kalmaktadır. Dileğimiz bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasıdır. Bunun için de gerekli tedbirlerin alınması, mevcut önlemlerin arttırılması gerekmektedir. ANKİSAD olarak Soma’daki kazada hala kurtarılmayı bekleyen işçilerimizin canlı olarak çıkarılarak ailelerine kavuşmalarını diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.”

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal:

“Milletimizin başı sağ olsun, Allah şehitlerimizin ailelerine sabır ve uzun ömür versin. Yaralılara acil şifalar ihsan etsin. Halen madende kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimizin salimen kurtuluşu için milletçe

dua edelim. 20 Mayıs’ta yapacağımız DHMİ’nin 81. kuruluş yıl dönümü kutlamalarını iptal ettik.”

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ:

“Soma’da meydana gelen maden faciası tüm ülkeyi olduğu gibi, turizm sektörünü de yasa boğdu. Faciada ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa diliyorum.”

İstanbul Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Ahmet Güleç:

“Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan ve ülkemizi yasa boğan maden faciası nedeniyle büyük bir üzüntü içindeyiz. Yerin metrelerce altında var güçleriyle çalışırken yaşamlarını yitiren madencilerimizin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Madende mahsur kalan emekçilerimizin en kısa zamanda sağ salim kurtulması ve daha fazla kayıp vermememiz en büyük temennimizdir.”

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek:

“Türkiye’yi derinden etkileyen Manisa Soma’daki maden kazasında işçilerimizin hayatını kaybetmesi ve birçoğunun içeride mahsur kalması hepimizi çok üzdü. Kazada, hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Maden ocağında mahsur durumda olan işçilerimizin de iyi haberlerini

duymak için dua ediyoruz. İşçilerimizin sağ salim kurtulmasını umutla bekliyoruz. Soma’nın ve tüm Türkiye’nin acısını paylaşıyor, benzer olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz.”

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç:

“Türkiye’nin başı sağolsun. Milleti derinden üzen böylesine elem ve keder verici kazada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralanan madencilere de acil şifa diliyoruz. Kurtarılmayı bekleyen işçilerden sevindirici haberlerin gelmesi temenni ediyoruz.”

İPTAL EDİLEN TOPLANTILAR

Kayseri’de yapılacak olan Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları.

Koru İstanbul Kuruçeşme açılışı.

Türk kuyumculuk sektörü basın toplantısı.

Akasya Acıbadem’de düzenlenecek olan Weapons of Sounds konseri.

Bir çok üniversitedeki bahar şenlikleri.

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) düzenleyeceği konferans.

İstanbul Shopping Fest kapsamında düzenlenecek olan basın toplantısı.

16 Mayıs Cuma günü yapılacak olan Pirelli Carrier Lansmanı.

Finansbank-Via Properties proje finansmanı anlaşması imza töreni.

Akçansa, İstanbul Büyükçekmece Fabrikası İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi açılışı.

Timur Gayrimenkul’ün düzenlediği, “Kentsel Vizyon Platformu” organizasyonu.

İstanbul Kozzy AVM 19 Mayıs özel etkinlikleri.

Huawei basın toplantısı.

Samsung fotoğraf makinesi lansmanı.

20 Mayıs’ta yapılacak Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 81. kuruluş yıl dönümü kutlamaları.

Otellerdeki eğlence programları ve kutlamalar.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,