Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İş dünyasından Davutoğlu’na destek

İş dünyasından Davutoğlu’na destek
22 Ağustos 2014 12:07
A+
A-

 

davutoglu

Başbakan ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık için aday gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na destek geldi

AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için Başbakan ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na destek mesajları geldi. İşte o mesajlar:

“Memnun olduk. Hayırlı olsun.”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Başbakan Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü’ne çıkacak olmasının ardından, boşalan AK Parti Genel Başkanlığı’na aday gösterilen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu tebrik etti. Olpak, Davutoğlu’nun 27 Ağustos’ta Ak Parti Kongresi’nde Genel Başbakan seçilmesi halinde Başbakan olacağını ve bundan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Sayın Davutoğlu, kuruluşumuzdan itibaren kurumumuzla yakın işbirliği içinde olan ve MÜSİAD’a destek olan çok değerli bir insandır. MÜSİAD olarak, milletimize hizmet yolunda, bugüne kadar yetkililerimize verdiğimiz desteği, bugünden sonra da kendisine ve çalışma arkadaşlarına vereceğiz. Milletimize ve tüm mazlum milletlere hayırlı olsun.’

‘Büyük hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum’

İbrahim Çağlar/İTO Başkanı

Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı adaylığını memnuniyetle öğrendim. Ülkemizin başarılı dış politikasının mimarlarından olan Sayın Davutoğlu’nun Başbakan olarak da büyük hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum. Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ile birlikte düşündüğümüzde Türkiye’nin, yaşadığı bu değişimden güçlenerek ve daha da gelişerek çıkacağından şüphem yoktur. Sayın Bakanımızın adaylığının ülkemiz için hayırlı olmasını temenni eder, kendisine başarılar dilerim.

‘Ülkemizin  güven ve istikrarını koruyacağına inanıyoruz’

Mehmet Büyükekşi/TİM Başkanı

Dışişleri Bakanlığı görevi süresince çok yakın ve verimli çalıştığımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti yetkili organları tarafından Genel Başkanlık ve Başbakanlığa aday gösterilmesini memnuniyetle karşılıyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ülkemizin son 12 yıllık dış politikasında vizyoner etkisi olan ve 2009’dan beri de Bakan olarak büyük hizmetler veren Sn. Davutoğlu’nu ihracatçılarımız çok iyi tanıyorlar. Türkiye’nin bir tacir devlet olarak yükselişinde ve ihracatçılarımızın yeni coğrafyalara açılmasında ilham veren büyük bir düşünür ve devlet adamının ülkemizin  güven ve istikrarını koruyacağına inanıyoruz. Türkiye’nin 2023 ihracat stratejisinde belirlenen hedeflere ulaşmada Sn. Davutoğlu ile yakın çalışmanın gayreti içinde olacağız. Seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan demokratikleşme ve reformların aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyoruz. Allah yeni görevinde Sn. Davutoğlu’na ülkemiz için hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.

‘Kurulacak hükümette mevcut ekonomi yönetimi korunmalı’

Hikmet Tanrıverdi/İHKİB Başkanı

Ülkemiz için yeni bir dönem başlıyor. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığının memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni kabine oluşturulurken uyum içinde çalıştığımız ekonomi yönetiminde bir değişikliğe gidilmemesini arzuluyoruz. İstikrarın önemini ve sonuçlarını son 10 yılda tüm Türkiye gördü. Üst üste yaşanan seçimlerden ülke olarak yüzümüzün akıyla çıktık. Türkiye olarak önemli bir sınavı daha başarıyla tamamladık. Şimdi siyasetin çatısı yeniden kurgulanırken, yarından itibaren yeniden ve daha güçlü bir şekilde ekonomiye ve işimize odaklanmalıyız.

 

‘Önceliğimiz söz değil, iş olmalı’

Burcu Akdarı Toprak/GYİAD Başkanı

Sayın Ahmet  Davutoğlu’nun Başbakanlığının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye ve bölgemiz önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçiyor. Yaşanan savaş ortamında ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafya  ateşten çembere dönüşmüş durumda. Komşu ülkelerde siyasal ve ekonomik istikrarsızlık alıp başını giderken, Türkiye’nin seçim sürecini geride bırakmasını önemli ve değerli görüyoruz. Yeni ve güçlü bir Türkiye’nin yaratılması için siyasal tartışmalara artık bir nokta koyup, ekonomiye, üretime ve istihdama odaklanmamız gerekiyor. Artık önceliğimiz söz değil “iş” olmalı.

‘Yeni hükümetle ihracatımızı daha da artıracağız’

Hüseyin Çetin/TASD Başkanı

Yeni Başbakan adayı olarak açıklanan Sayın Ahmet Davutoğlu’nu tebrik ediyor, ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Bölgesel çatışmalar, piyasa hareketliliğini ve ihracatı olumsuz etkiledi. Buna karşın ihracatta iyi bir ivme yakalayan Türkiye ayakkabı sektörü hızlı bir büyümeye imza atıyor. Yeni kurulacak hükümet ile Türkiye ekonomisine değer katmak için elimizden geleni yapacağız. Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlığında kurulacak yeni hükümetimiz ile uyumlu ve başarılı işlere imza atıp ihracatımızı daha da artıracağız.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI