Dolar 32,5609
Euro 34,7605
Altın 2.492,10
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

DÜNYANIN EN HAVALI SEMTLERİ BELLİ OLDU

DÜNYANIN EN HAVALI SEMTLERİ BELLİ OLDU
24 Eylül 2018 11:20
A+
A-

 

Dünyanın ziyaret edilmesi gereken en havalı 50 semti belli olurken, Türkiye’den Kadıköy’ün bu listenin 43’üncü sırasına yerleştiği görüldü.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, dünya üzerindeki en havalı semtleri konu alan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Britanya merkezli gezi dergisi Time Out verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, dünyanın ziyaret edilmesi gereken en havalı 50 semti belli oldu. Bu listeye de Türkiye’den Kadıköy’ün 43’üncü sıradan girmesi dikkat çekti. Araştırmaya toplam 15 bin kişi anketle katılım sağlarken, katılımcılar Kadıköy için son birkaç senedir popüler oldu dedi. Bunun yanı sıra; burada açılan kafeler, restoranlar, barlar, tasarım stüdyoları ve dükkânlar tercih edilmelerindeki en önemli sebep olarak gösterilirken, Avrupa yakasından daha sakin olması listeye girmesinde büyük etken olarak görüldü.

İLK SIRADA EMBAJADORES VAR

ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Gerçekleştirilen medya incelemesinde, semtlerle ilgili yazılı basına 18 bin 858 haberin yansıdığı tespit edildi. Medyaya yansıyan haber başlıkları incelendiğinde, yaşam standartları ve konut fiyatlarının en çok konuşulan haberler arasında yer aldığı görüldü. Rapor, “ziyaretçilerin turist gibi hissetmeden, oranın yerlisi gibi yiyip, içip, takılabileceği” havalı yerlerden oluşturuldu. Böylelikle, listenin ilk sırasına yerleşen semt İspanya’nın başkenti Madrid’deki Embajadores olarak belirlendi. Embajadores’i de ikinci sıradan Euljiro(Seul) takip ederken, üçüncü sıradan Neva Villa de Abua(Medellin), dördüncü sıradan ise Metaxourgeio(Atina) izledi.

REKLAM ALANI