Dolar 32,3334
Euro 35,1194
Altın 2.302,36
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Dünyanın En Büyük Çevre Hareketi”ne lojistik destek

“Dünyanın En Büyük Çevre Hareketi”ne lojistik destek
21 Mart 2013 12:36
A+
A-

DÜNYA SAATİ GÖRSEL

Dünyanın En Büyük Çevre Hareketi olarak kabul edilen “Dünya Saati” kampanyasına ikinci kez destek verecek olan UTİKAD, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü kendi domino etkisini yaratmaya davet ediyor.

UTİKAD Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği, , iklim değişikliği ile mücadele ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla WWF-Türkiye öncülüğünde gerçekleştirilecek “Dünya Saati”  (Earth Hour)  kampanyasına, 23 Mart 2012 Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında  ışıkları 1 saat söndürerek destek verecek.

Dünyanın dört bir köşesinden milyonlarca insanın gezegenimizin karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekmek amacıyla destek verdiği bu kampanyaya UTİKAD, üyelerinin de katılımıyla doğayla uyumlu bir yaşam için kendi domino etkisini yaratarak katkıda bulunacak.

2012 yılında  WWF-Türkiye Tarafından Yürütülen Green Office (Yeşil Ofis) Programı’na üye olan ve Green Office (Yeşil Ofis) diplomasını almaya hak kazanan UTİKAD, “Dünya Saati” kampanyasına geçtiğimiz yıl da tüm üye firmaları ve çalışanları ile birlikte katılarak, çevre bilincinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasına destek vermişti.

Geçtiğimiz yıl tüm dünyada 157 ülkeden 7.000’den fazla kentin ve 1 milyardan fazla insanın katılımıyla yeni bir rekor kıran kampanyaya,  bu yılda tam destek verecek olan UTİKAD, taşımacılık ve lojistik sektöründeki binlerce işletme ile yaklaşık 1 milyon çalışana ulaşarak, çevre konusunda bilinçlenme ve duyarlılığı artırmayı hedefliyor.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin,“Taşımacılık ve lojistik sektörü olarak dünyanın karşı karşıya kaldığı sorunlara karşı duyarlılığımızı göstermek ve her geçen gün artan çevre bilincine katkıda bulunmak amacıyla 2 yıldır WWF-Türkiye’nin “Dünya Saati” kampanyasına destek veriyoruz. Sektörümüzün daha yaşanılır bir dünya için kendi domino etkisini yaratabilmesi için tüm üyelerimizi ve sektör şirketlerimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

WWF’in 2007 yılında Avustralya’da başlattığı Dünya Saati her yıl artan katılımla bugün dünyanın en büyük çevre hareketi olma özelliğini taşıyor. 2012 yılında 150’den fazla ülkede yaklaşık iki milyar insanın katıldığı Dünya Saati’nin Asya’dan Avrupa’ya geçişinin sembolü Boğaz Köprüleri oldu. Bununla birlikte Galata Kulesi, Ayasofya Müzesi, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi gibi tarihi yapılar Dünya Saati’nin sembolleri arasında yerlerini aldı.

Dünya Saati’nde katılımcılar başta iklim değişikliği olmak üzere gezegenimizin karşı karşıya olduğu çevre sorunları için daha iyi tercihler yaparak kendi domino etkilerini yaratıyor.

 

REKLAM ALANI