Dolar 32,5767
Euro 35,0077
Altın 2.426,74
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Dünyada bir ilk İnternet Şubesi’nde kullanıcıyı tanıyan bilgisayarlar

Dünyada bir ilk İnternet Şubesi’nde kullanıcıyı tanıyan bilgisayarlar
22 Şubat 2013 10:19
A+
A-

intel-garanti1

 Intel ve Garanti Bankası, internet bankacılığında dünyada bir ilke imza atıyor. “Intel Kullanıcı Doğrulama Teknolojisi”sayesinde Garanti Bankası, İnternet Şubesi müşterilerinin kimliklerini Ultrabook’larından anında doğrulayabilecek.

Teknoloji dünyasının öncü ismi Intel ve Türk bankacılık sektörünün lider ismi Garanti Bankası, dünyada bir ilke imza attı. Intel Türkiye ve Garanti Bankası’nın Intel Kullanıcı Doğrulama Teknolojisi’ne (IPT) dayanarak birlikte gerçekleştirdiği hizmet ile Türkiye’de internet bankacılığında yeni bir dönem başlıyor. Bu hizmet sayesinde Garanti Bankası İnternet Şubesi müşterileri doğrulama işlemlerini SMS şifresi beklemeden ya da ikinci bir cihaza gerek kalmadan hızlı ve pratik biçimde yapabilecek.

Basın toplantısında konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Intel’in insanların hayatlarını zenginleştirmek ve onları birbirlerine bağlamak amacıyla farklı alanlarda yeni cihaz ve teknolojiler ürettiğini söyledi. Aydın, Garanti Bankası’nın teknolojideki gelişmeleri yakından izlediğini ve dünyada teknoloji kullanımı konusunda uzun yıllardır birçok ilke imza attığını hatırlattı. Garanti Bankası işbirliği ve VASCO’nun desteği ile gerçekleştirdikleri Intel Kullanıcı Doğrulama Teknolojisi’ne dayalı hizmetin Türk bankalarının dünyadaki teknoloji öncülüğünün en güzel örneklerinden biri olduğuna dikkat çeken Aydın, Garanti Bankası’na yenilikçi ve vizyoner yaklaşımı için teşekkür etti. İşbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın, bu hizmeti dünyada ilk kez Türk kullanıcılarına sunmaktan büyük heyecan duyduklarını, Intel’in dünya çapında benzer başarı hikayeleri çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer de “Değişen ihtiyaç ve kullanım alışkanlıklarıyla birlikte dijital kanallar artık bankacılığın tam merkezine yerleşiyor. Garanti Bankası olarak, müşterilerimizin, kullanmayı tercih ettikleri her cihazda ve platformda o cihazın ya da platformun  özelliklerine göre en iyi deneyimi yaşatmayı amaçlıyor, bu yaklaşımımız ile yeni teknolojileri kanallarımıza adapte ediyoruz. Garanti-Intel işbirliği de bunun en son örneği. Müşterilerimiz, bu hizmet ile Ultrabook’larındaki işlemcinin çipine yerleştirilen özel uygulama sayesinde, SMS şifresine, Şifrematik ya da Cep Şifrematik’e ihtiyaç duymadan, İnternet Şubesi’ne kolayca girebilecek. Önümüzdeki dönemde de, Garanti Bankası servislerini müşterilerimizin olduğu farklı platformlarda, farklı cihazlarda, farklı ürün ve servislerle görmeye devam edeceksiniz” dedi.

Türkiye Bankalar Birliği’nin Eylül 2012’de yayınlanan raporu, ülkemizde online bankacılığın hızla yaygınlaştığını ortaya koyuyor. 2012’nin 3. çeyreğinde  Türkiye’de internet bankacılığı kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre 4 milyon 362 bin 779 artarak 21 milyon 604 bin 454’e yükseldi. Intel’in öncülüğünü yaptığı, tablet ve dizüstü bilgisayarın avantajlarını tek cihazda birleştiren Ultrabook kategorisi de ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Intel ve Garanti Bankası, kullanıcıların hayatını daha da kolaylaştırmak için Intel Kullanıcı Doğrulama hizmetini önümüzdeki dönemde daha da geliştirecek.

Teknolojinin kullanım bilgisi: Müşteriler Ultrabook’larından Garanti İnternet Şubesi’ne giriş yaparak, bir defaya mahsus olmak üzere İntel Kullanıcı Doğrulama (IPT) teknolojisine dayalı bu servise kayıt oluyor ve bu servisi kullanmak için bir şifre belirliyorlar. Bundan sonraki girişlerinde, her zamanki gibi müşteri numarası ve parolalarını girdikten sonra IPT için belirledikleri şifre ile başka bir cihaza gerek kalmadan İnternet Şubesi’ne giriş yapabiliyorlar.

 

REKLAM ALANI