Dolar 32,3433
Euro 35,1097
Altın 2.308,93
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Dünya Petrol Kongresi İstanbul’da toplanıyor

Dünya Petrol Kongresi İstanbul’da toplanıyor
20 Haziran 2017 23:26
A+
A-

BP’nin platin sponsor olduğu ve İstanbul’da ilk kez gerçekleştirilecek petrol ve doğal gaz sektörünün en prestijli organizasyonu, 22. Dünya Petrol Kongresi bu yıl, “Enerji Geleceğimize Köprüler” temasıyla düzenleniyor. Kongre’ye BP Grup CEO’su Bob Dudley , BP Küresel Rafinaj ve Pazarlama Grubu CEO’su Tufan Erginbilgiç ve BP Alternatif Enerji Kaynakları Başkan Yardımcısı Dev Sanyal, konuşmacı olarak katılacaklar.

22. Dünya Petrol Kongresi 9-13 Temmuz 2017’de ilk kez İstanbul’da düzenlenecek. Politik, ekonomik ve sanayi alanlarında küresel değişimler yaşayan dünyada artan nüfus ve enerji ihtiyaçlarının yanı sıra enerji konularındaki gelişmeler, beş gün boyunca “Enerji Geleceğimize Köprüler” temasıyla düzenlenecek olan 22. Dünya Petrol Kongre’sinde ele alınacak. Kongre, enerjinin geleceği konusunda tüketiciler, üreticiler, hükümetler, enerji sektörünün temsilcileri, akademi ve finans dünyası temsilcileri, liderler ve toplum arasında açık dialog için köprü oluşturacak bir platform olacak.

BP’nin global çapta platin sponsor olduğu 22. Dünya Petrol Kongresi, sektörün tüm taraflarını bir araya getirecek ve teknik programda 4 ana başlıkta tüm konuları ele alarak dünyanın enerji kaynaklarının sürdürülebilir üretim ve tüketimi için tartışmalara, çözüm önerilerine sahne olacak. “Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretimi”, “Rafinaj, Taşıma ve Petrokimya”, “Doğal Gaz İşlenmesi, Taşımacılık ve Pazarlar” ve “Sektörün Sürdürülebilir Yönetimi” başlıkları altında gerçekleştirilecek çalışmalara BP’nin en üst düzeydeki 3 yöneticisi de konuşmacı olarak katılacak.

BP Alternatif Enerji Kaynakları Başkan Yardımcısı Dev Sanyal, 10 Ağustos’ta 14.15 – 15.45 saatleri arasında düzenlenecek olan “Endüstrinin Paris Deklerasyonuna Yaklaşımı” başlıklı CEO paneline başkanlık edecek. 11 Temmuz’da 14.15 – 15.45 saatleri arasında BP Downstream (Küresel Rafinaj ve Pazarlama Grubu) CEO’su Tufan Erginbilgiç, “Rafinaj ve Petrokimyasallar Stratejisi” başlıklı panelde konuşmacı olacak. 12 Temmuz’da ise BP Grup CEO’su Bob Dudley, 09.30 – 10.30 saat aralığında “Sorumlulukla Yürütülen Operasyonlarda Liderliği Üstlenmek” başlıklı bir konuşma yapacak.

Kongre kapsamında yapılacak yuvarlak masa toplantılarında, çalışma grupları, teknik forumlar ve panellerde, küresel petrol sektörü, petrol ve doğalgaz kaynaklarının geleceği, enerji verimliliğine yönelik küresel politikalar, düşük karbonlu çözümler, altyapı ve yatırım imkanları gibi konular ele alınacak. Ayrıca, ev sahibi ülke olan Türkiye’yi ve Türkiye’nin petrol ve doğal gaz sektöründeki gelişimini ele alan oturumlar düzenlenecek.

5 gün sürecek 22. Dünya Petrol Kongresi’nde sektörel çerçevede, arama, üretim, geliştirme, taşımacılık, rafinaj, pazarlama, fiyatlandırma, çevre, sosyal sorumluluk, sürdürülebilirlik ve insan kaynakları gibi konular da ele alınacak ve teknik oturumların yanı sıra, stratejik oturumlar, bakanlık oturumları ve CEO panelleri de gerçekleştirilecek.

İlki 1933 yılında düzenlenen Dünya Petrol Kongreleri, her üç yılda bir gerçekleşen ve petrol ve doğal gaz sektörünün en prestijli organizasyonu olarak biliniyor. Dünyanın petrol ve doğal gaz alanındaki tüm ülkelerinin ve firmalarının en üst düzeyde katılım gösterdikleri Kongre, bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlenecek. 22. Dünya Petrol Kongresi’ne 7000 civarı delegenin yanı sıra, 500’ün üzerinde şirket CEO’su ve/veya üst yöneticisi ile çeşitli ülkelerden 50 civarında hükümet temsilcisinin gelmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI