Dolar 32,5298
Euro 34,8547
Altın 2.483,93
BİST 9.546,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Dünya Ekonomisinin Ağırlık Merkezi Asya’ya Kayıyor

Dünya Ekonomisinin Ağırlık Merkezi Asya’ya Kayıyor
30 Mayıs 2017 22:59
A+
A-

Alman girişimcileri birtakım zorluklarına karşın Çin’de ve Hindistan’da daha çok yatırım yapmalı. Bu öneriyi yapan kişi, Alman Asya-Pasifik Ekonomi Komisyonu Başkanı Hubert Lienhard. Lienhard, “ben bunu bir temel kural olarak görüyorum” diyor. Ona göre, Alman ekonomisi bu dev ülkelerin büyümesinden payını ancak böyle alabilir.

Federal Almanya Şansölyesi Angela Merkel, 30 Mayıs Salı günü, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşecek. Ertesi gün Çarşamba ise konuğu olacak devlet adamı, Çin Başbakanı Li Keqiang. Bir gün sonra, Perşembe günü de Brüksel’de AB-Çin Zirvesi gerçekleşecek.

Bu yüzyıl ortalarında dünya ekonomisinin ağırlık merkezi Asya’ya kaymış olacak. Bu bilinçle konuşan Lienhard, Çin’in ve Hindistan’ın Alman ekonomisinin önceliği olması gerektiğini belirtiyor.

Başarısız geçen G7 Zirvesi’nden sonra Lienhard gibi ekonomi alanında önde gelen Alman yetkililer ABD ile zıtlaşmamak gerektiği, tam tersine Donald Trump’ı istihdam bakımından korumacılıktan çok uluslararası işbirliğinin yararlı olacağına ikna etmek gerektiği görüşündeler.

REKLAM ALANI