Dolar 32,3401
Euro 35,1057
Altın 2.239,19
BİST 8.852,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?

Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?
20 Haziran 2019 12:44 | Son Güncellenme: 20 Haziran 2019 12:51
A+
A-

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil planı yapanların sayısı da arttı. Yaz tatili için en çok tercih edilen seçenekler arasında devremülkler geliyor. Devremülklerin tercih edilmesinin başlıca sebepleri arasında diğer tatil seçeneklerine oranla daha ekonomik olması geliyor. Tatil için bu alternatifi kullananların dikkat etmesi gerekenler konusunda açıklamalarda bulunun RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, “Devremülk sözleşmeleri dikkatle incelenmeli, özellikle sözleşmede yer alan yıllık bakım masrafları, dönem süresi ve devir teslim kurallarının detayları açık olmalı” diyor.

Çok sayıda ortak tarafından satın alınan ve her ortağın belirli zaman dilimlerinde kullanabildiği devremülk konutlar son dönemde daha çok tercih edilmeye başlandı. Uygun fiyatlı devremülklerin sayısının artmasıyla beraber satın alma aşamasında taraflar arasında gerçekleştirilen sözleşmelerin de önemi artmaya devam ediyor. Sözleşmede yer alan yıllık bakım masrafları, dönem süresi ve devir teslim kurallarının önemine dikkat çeken RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, devremülk satın alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda açıklamalarda bulundu.

Diğer tatil seçeneklerine göre daha ekonomik

Devremülklerin güvenli emlak yatırımları olduğunun altını çizen Murat Goldştayn, “Bu tip konutlar tatil için hala en çok tercih edilen alternatifler arasında geliyor. Diğer tatil seçeneklerine göre daha ekonomik olmasıyla öne çıkan devremülklerin satın alma aşamasında ise dikkat edilmesi gereken birçok unsur bulunuyor. 2015 yılında yayınlanan “Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri yönetmeliği” ile taraflar arasındaki yükümlülükler belirlendi. Devremülk yatırımı yapmak isteyenlerin satış öncesi düzenlenen sözleşmede yer alan maddeler konusunda avukatlara danışarak hareket etmelerini öneriyoruz” diyor.

Bakım, onarım masraflarına dikkat

Devremülk satın alırken en çok dikkat edilmesi gerekenlerin altını çizen Goldştayn, “Öncelikle satın alacağınız firma hakkında detaylı bir araştırma yapın, devremülkün bakım-onarım, işletme gideri adı altında talep edilen bedelleri netleştirin, satın alınacak devremülk yapım aşamasındaysa teslimat tarihin için teminat ve sigorta talep edin” dedi.

Devremülklerin başka bir kişiye satışı ve devredilmesinin uzun bir süreci kapsadığını belirten Murat Goldştayn, “Bu tip konutları uzun vadeli yatırım aracı olarak konumlandırmakta fayda var, uzun vadeli düşünüldüğünde alıcısına kazandıran devremülkleri bir yatırım aracı olarak da görmek mümkün” diyor.

REKLAM ALANI