Dolar 32,5987
Euro 34,7452
Altın 2.497,10
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Derince Limanı’na en yüksek teklif Safi Katı Yakıt’tan

Derince Limanı’na en yüksek teklif Safi Katı Yakıt’tan
06 Haziran 2014 09:25
A+
A-

liman_650_7Derince Limanı’nın özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 543 milyon dolarla Safi Katı Yakıt verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) gerçekleştirdiği TCDD’ye ait Kocaeli Derince Limanı’nın 39 yıllığına işletme hakkı devri özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 543 milyon dolar ile Safi Katı Yakıt verdi. ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun başkanlığında gerçekleştiren ihaleye, Safi Katı Yakıt dışında Yılport Holding ve Fiba Holding bünyesindeki Kumport Liman Hizmetleri katıldı.

Limanın 36 yıllığına işletme hakkı devri için Ocak ayında gerçekleştirilen ilk ihalenin açık artırım oturumuna da aynı üç firma katılmış; yatırımcılar, komisyonun belirlediği 516 milyon dolar başlangıç tutarının üzerinde teklifte bulunmadığı için iptal olmuştu. Liman ikinci kez ihaleye çıkmadan önce, devir süresi 36 yıldan 39 yıla çıkartıldı ve yatırım şartlarında yatırımcılar lehine bazı teknik değişiklikler yapıldı.

İşletmeye 1904 yılında açılan ve mevcut durumda 1,322 metre uzunluğunda aktif 7 rıhtıma toplam 10 geminin yanaşabildiği TCDD Derince Limanı, ağırlıklı olarak otomotiv ve yan sanayi ihracatına yönelik hizmet veriyor, elleçleme ürünlerin arasında ise soda külü ve soda ürünleri ilk sırada yer alıyor.

Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü verilerine göre, bünyesinde 43 liman ve iskele bulunan Kocaeli Liman Başkanlığı’nın geçen yıl Türkiye geneli yük dağılımında yüzde 15.8’lik pazar payı, Liman Başkanlığı içinde Derince Limanı’nın ise yüzde 3.9 pazar payı bulunuyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI