Dolar 32,4948
Euro 34,9777
Altın 2.439,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

ÇORBAM’DA SİNEK

24 Şubat 1981 Yılında İstanbul'da doğdu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Girişimcilik ve proje yönetimini derece ile bitirdi. okurken UND öğrenci çalışma grubu ile "Ankara Öğrenci Zirvesi"nde aktif olarak görev yaptı ve organizasyonunda konuşmacı olarak katıldı Araştırmayı ve sorgulamayı seven bir yapısı olan Ergenecoşar Metsan Lojistik bünyesinde Pazarlama ve Kalite Yönetmeni olarak iş yaşamına başladı. BLMYO Mezunlar derneği Kurucu üyeliğinin yanında Utikad Genç forwarder çalışma grubu, Utikad Gümrük ve Antrepo çalışma grubu ve Utikad Denizyolu çalışma grubunda aktif görev almaktadır.
07 Nisan 2013 12:20

Sabri Ergenecosar - Kopya

            Dünya bir kaosa doğru sürükleniyor. Bu kaos ortamında ülkeler de yaşanan krizlerin payı büyük, AB ülkeleri krizden kurtulmak amacıyla IMF den yardım alırken ABD’nin kredi notu düşürülürken, biz mutlu mesut yaşıyoruz. Yıllarca krizlerle uğraşan ülkemiz artık kriz dendiğinde gülümsemekle yetiniyor.

Gülümsüyorum ve aklıma bir soru geliyor.

Çorbamızdan çıkan sivrisineği tabağın kenarına koyup çorbayı içenlerden misiniz? Yoksa garsonu çağırıp çorbayı değiştirenlerde mi?

Ben garsonu çağırıp çorbamı değiştiren bir yapıda insanım.

Ama görüyorum ki ülkem, sineği tabağın yanına koyarak çorbayı içmeye devam etmekte ısrarlı. Bu kanaate nasıl vardım çok basit coğrafi konum olarak baktığımızda etrafımızda ki ülkelerde bir iç savaş hali devam ediyor. AB üye ülkeler işsizlik ve kriz ile boğuşuyor ve ABD’nin kredi notu “AAA” iken “AA+” ya düşüyor. İthalat ve ihracat raporlarımız da yapılan ihracatın 2 katı ithalat yaptığımızı görüyoruz.

Bu yılın ilk beş ayında ihracat rakamları 24 milyar $ iken yapılan ithalat 50 milyar $.

Yunanistan bir gazetesinde Türkleri müsrif ve savurgan para harcayan bir millet olarak lanse ediyor ve biz krizin bize doğru gelmediğini sayfa sayfa beyanatlarla dile getiriyoruz.

Yeni kararnameler çıkıyor, e-devlet uygulamaları hızlanıyor. İthalat ve ihracatta daha hızlı bir sistemin oluşması için çalışılıyor. Aynı zaman da Tekstile vergi zammı geliyor,

Yapmamız gereken ülkemiz üzerinde ki transit geçişlerde kolaylık sağlayacak bir proje çıkarmak ve bunu bir an önce işleme sokmak olması gerekirken, biz gümrükte transit geçiş işlemlerini 10 günde çıkartarak bu konuda ki tavrımızı ortaya koyuyoruz.   Gümrüklerde yaşanan sorunların, gümrük imajının ve yetkin personel takviyesi yapmak isteniyorsa, o zaman yapılacak tek şey, gümrük memuru, kontrolör ve yöneticilerin kumdan kafalarını çıkarması ve özeleştiri yapma zamanlarının geldiğinin farkına varmaları. Hazır krizde yok, zamanımız da bol….

 

Sabri ERGENECOŞAR

Metsan Group    Paz. Ve Kalite Yönetmeni sabri@metsan.com.tr

REKLAM ALANI
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR