Dolar 32,5866
Euro 34,8556
Altın 2.493,07
BİST 9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Çin heyeti yatırım için İstanbul ve Ankara’da temaslarda bulundu

Çin heyeti yatırım için İstanbul ve Ankara’da temaslarda bulundu
27 Kasım 2013 07:12
A+
A-

ÇİN HEYETİ

TÜGİK ve TÜÇİDER’in davetlisi olarak Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren yaklaşık 20 kişilik Çin heyeti, İstanbul Sanayi Odası ve Ankara Sanayi Odası’nda temaslarda bulunarak iki ülke arasındaki ticari potansiyeli ve yatırımı fırsatlarını değerlendirdi. Heyet, gerçekleştirilen görüşmelerin ardından gıda sektörü öncelikli olmak üzere iki ülke arasındaki ticari işbirliklerinin yoğunlaştırılması kararıyla Türkiye’den ayrıldı.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) ve Türk Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği (TÜÇİDER) davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Gansu Eyalet Komitesi çeşitli temaslar gerçekleştirerek karşılıklı yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Üst düzey katılımcıların yer aldığı heyet, başta gıda alanında olmak üzere çeşitli üreticilerle işbirliği yapmak hedefiyle İstanbul Sanayi Odası ve Ankara Sanayi Odası’nda görüşmeler gerçekleştirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda da temaslarda bulunan Çin heyeti, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil ile bir araya geldi.

TÜÇİDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Çin Devlet Konseyi 11. Dönem Onursal Milletvekili Prof. Zeyneş İsmail ile TÜGİK Genel Sekreteri, TÜÇİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Demokan Eren’in de katıldığı görüşmelerde, iki ülke arasındaki ticari potansiyelin başta gıda sektörü olmak üzere çeşitli alanlarda artırılmasına yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu ve yatırım fırsatları üzerinde duruldu.

Türkiye ve Çin arasında oluşturulacak yeni ticari işbirliklerinin büyük önem taşıdığına değinen TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, “TÜGİK olarak Çin ve Türkiye arasındaki ticaret ve işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu anlamda çok kıymetli çalışmalar yürüten TÜÇİDER’e Türkiye’deki iş dünyası adına teşekkür ederim,” dedi. Erkan Güral sözlerini şöyle sürdürdü: “Çin firmaları Türkiye’de yapacakları yatırım ve üretimle, Türkiye’den Avrupa’ya ihracat yapabilir ve Avrupa pazarında daha geniş paylar elde edebilirler. Çin’le iş ilişkilerini geliştirmek ve Türkiye’ye yatırım çekmek anlamında firmalar ve kurumlar arasındaki ikili ilişkiler büyük önem taşıyor, önemli fırsatlar sunuyor. TÜGİK olarak biz de bu ilişkileri geliştirmek ve zenginleştirmek için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Çin’e yaptığımız çeşitli ziyaretlerin yanı sıra Türkiye’de de Çinli işadamlarını ve Çin heyetlerini ağırlıyoruz. Çin firmaları yatırım için Türkiye’ye çok sıcak bakıyorlar, çünkü teknoloji, know-how ve gelişmiş yan sanayi gibi konular nedeniyle buradaki yatırımlarının önemli geri dönüşler yaratacağına inanıyorlar.”

REKLAM ALANI