Dolar 32,3659
Euro 35,0042
Altın 2.325,73
BİST 9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Cilvegözü’nde 15 kilometrelik TIR kuyruğu

Cilvegözü’nde 15 kilometrelik TIR kuyruğu
16 Eylül 2014 09:32
A+
A-

tır kuyruğuUluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Reyhanlı Temsilcisi Hamit Şanverdi, uzun kuyruğun son günlerde Suriye ile ticaretin artmasından kaynaklandığını, nakliyeciler olarak ticaretin artmasından da memnun olduklarını söyledi.

Reyhanlı’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 15 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Reyhanlı Temsilcisi Hamit Şanverdi, uzun kuyruğun son günlerde Suriye ile ticaretin artmasından kaynaklandığını, nakliyeciler olarak ticaretin artmasından da memnun olduklarını söyledi.

Türkiye ‘nin Suriye’ye açılan kapılarından biri olan Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan günlük ortalama 250 TIR, yüklerini boşaltmak için Suriye’nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgeye geçiş yaparken, yeni TIR’lar da gelmeye devam etti. UND Reyhanlı Temsilcisi Hamit Şanverdi, yaşanan yoğunluğun nedeninin Suriye ile ticaretin artmasından kaynaklandığını belirtirken, TIR’larda ağırlıklı olarak inşaat ve gıda malzemelerinin yüklü olduğunu söyledi.

Suriye ile ticaretin artmasından da memnun olduklarını ifade eden Şanverdi; “Cilvegözü’nde işlemler süratle yapılıyor. Ancak, her gün yeni araçlar geldiği için yoğunluk yaşanıyor. Bunun da nedeni son günlerde ticaretin artmasıdır. Şu anda 15 kilometrelik bir TIR kuyruğu var ve giden TIR’larda ise çimento, demir, sanayi ürünleri, çeşitli gıda maddeleri bulunuyor” dedi.

Sırada bekleyen TIR sürücülerinden Şanlıurfalı İbrahim Erten ise 8 gündür sırada olduğunu söyledi. Kapıdaki işlemlerden yana bir sıkıntısının olmadığını belirten Erten, kaçak akaryakıt denetimlerinden dert yanarak, “Aldığımız yükü tampon bölgede bulunan aktarma sahasına boşaltıyoruz. Taşıma bedeli olarak 500 dolar alıyorum. Sadece yakıt masrafım 130 litredir. Bana 500-600 lira kalıyor. Dönüşte ise Suriye tarafından mazot alıyoruz. Buda, yapılan denetimlerde kaçak muamelesi görüyor. Bu durumda kamyoncu ve TIR esnafı olarak mağduruz. Bize hiç olmazsa 100 litre hak tanısınlar. Aldığımız kira bedeli ile geçinmekte zorlanıyoruz” diye konuştu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI