Dolar 32,5541
Euro 34,8975
Altın 2.435,78
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Cihazlar canlılara zarar vermemeli

Cihazlar canlılara zarar vermemeli
24 Ağustos 2015 10:55
A+
A-

elektromanyetik_alan_

Uluslararası EMC (Electromagnetic Compatibility – Elektromanyetik Uyumluluk) Türkiye 2015 Konferansı, 2-4 Eylül 2015 tarihleri arasında Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi ev sahipliğinde Maslak kampüsünde gerçekleştirilecek. 2011 ve 2013 yıllarında ulusal ölçekte düzenlenen konferanslardan sonra EMC Türkiye 2015, bu yıl ilk kez uluslararası katılımla düzenleniyor.

ULUSLARASI KATILIMCILAR OLACAK

Açış konuşmalarını FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN, FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin TEKİNAY ve EMC Konferansı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Levent SEVGİ’nin yapacağı konferansta; konusunda uzman uluslararası katılımcılar ile EMC mühendisliğinde yeni ufuklar açacak güncel konular ve Ar-Ge çalışmaları konuşulacak.

ELEKTROMANYETİK ALANLARLA KUŞATILMIŞ DURUMDAYIZ

EMC; çevremizde giderek artan elektromanyetik alanların hem cihazlarla, hem de canlılarla etkileşimiyle ilgidir. Çevremizde sürekli olarak işleyen, haberleşme uzaktan algılama, tümleşik sistemler, tıp, çevre, eğitim, pazarlama ve savunma uygulamalarının ürettiği elektromanyetik alanlarla kuşatılmış durumdayız. Evler, iş yerleri, caddeler, taşıtlar, giderek daha fazla sayıda elektronik cihazın bir arada ve ortak yaşamasını zorunlu kılıyor. Sadece üzerimizde taşıdığımız cihazlar ( cep telefonları, giyilebilir bilgisayarlar, değişik algılayıcılarla donatılmış akıllı giysiler, vb…) içinde yaşadığımız elektromanyetizmin bir kısmını temsil ediyor.

CİHAZLAR CANLILARA ZARAR VERMEMELİ

Tüm bu cihazlar hem birbirlerini olumsuz etkilemeden çalışmalı, hem de canlılara olumsuz etki yaratmamalı. Bu iki gereksinimden doğan Elektromanyetik Uyumluluk ve BiyoElektromanyetik (BEM) mühendisliği alanları, cihazdan cihaza ya da cihazdan canlılara, istem dışı EM sızıntısının kaynağının bulunması, nedenlerinin anlaşılması ve kontrol altında tutulmasıyla ilgilenir. EMC ve BEN mühendislik alanları, elektrik, elektronik, haberleşme, fizik, kimya, sistem, mekanik, tıp, biyomedikal mühendisliklerini kapsayan disiplinler arası bir konulardır.

Konferans hakkında detaylı bilgi için: http://www.emcturkiye.org/

REKLAM ALANI