Dolar 32,5555
Euro 34,8878
Altın 2.433,84
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Çelik İhracatçıları Birliği’nden ABD açıklaması

Çelik İhracatçıları Birliği’nden ABD açıklaması
15 Nisan 2014 07:18
A+
A-

celik Ihracatcilari Birligi Yonetim Kurulu Baskani Namik Ekinci 2Türk çelik sektörü ABD’li yerli üreticiler tarafından Türkiye çelik sektörüne yönelik açılan sübvansiyon ve anti-damping soruşturmaları ile ilgili olarak ABD’li Senatörlerin, ABD Ticaret Bakanı Sayın Penny Pritzker’a gönderdiği mektubu üzüntüyle karşıladı.

Çeşitli haber mecralarında bazı ABD’li Senatörler tarafından halen devam etmekte olan sübvansiyon ve anti-damping soruşturmaları ile ilgili olarak ABD Ticaret Bakanı Sayın Penny Pritzker’a gönderilen mektuptan bahsedilmektedir. Konuyla ilgili açıklama yapan Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci,  Söz konusu mektuptan üzülerek haberdar olduğunu söyledi.

Ekinci “Daha önce de çeşitli mecralarda ifade ettiğimiz üzere Türk inşaat çeliği ihracatçıları serbest ve adil ticaret ilkelerine sonuna kadar bağlıdır. ABD Ticaret Bakanlığı’nın yakın zamanda açıkladığı sübvansiyon soruşturması ön kararları da bunu kanıtlamaktadır. Bakanlık ön sonuçlarını açıkladığı  bu soruşturmada Türk inşaat çeliği üreticilerinin aldığı devlet teşviklerin ölçülemeyecek kadar az, ihmal edilebilir seviyelerde olduğuna hükmetmiştir.” dedi.

Türk çelik ihracatçılarının ABD Ticaret Bakanlığı ile tam bir işbirliği içinde hareket ettiğini belirten Ekinci, “ABD’li çelik üreticilerinin haksız iddia ve şikayetler ile başlattığı anti-damping ve sübvansiyon soruşturmalarından, aklanarak çıkacağımıza inancımız tamdır. Bu kapsamda ABD Ticaret Bakanlığı’nın, tarafımızca sunulan delil ve belgeleri dünya ticaret kuralları çerçevesinde, tam ve adil bir şekilde inceleyerek yerli üreticilerin oluşturmaya çalıştıkları politik baskılardan etkilenmeden karar vereceklerine inanıyoruz.” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI