Dolar 32,4835
Euro 34,5918
Altın 2.480,32
BİST 9.545,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Çayı kahveye tercih ediyoruz

Çayı kahveye tercih ediyoruz
27 Kasım 2016 16:53
A+
A-

cay_kahve_gorseli_1

Farklı marka ve modellerde on binlerce mutfak ürünü ile mutfakları donatan GittiGidiyor, Türkiye’deki tüketicilerin çay ve kahve alışkanlıklarına ışık tutacak bir araştırma gerçekleştirdi.

Türkiye’de önümüzdeki beş yıl içerisinde 1 milyar liralık bir büyüklüğe ulaşması beklenen kahve pazarı, kahve kültürünü ülkemizde daha da artırıyor. Ancak dünyaya Türk kahvesi ile ün salmış Türkiye, yine de çay tutkusundan vazgeçmiyor. Türkiye’de e-ticaretin ev sahibi GittiGidiyor’un kullanıcıları arasında gerçekleştirdiği ve 5 bine yakın kişinin katıldığı araştırma da çay sevgimizi bir kez daha ortaya koyuyor.

GittiGidiyor, araştırmasında, üyelerine çay ve kahve tercihlerini sordu. Araştırma sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 74’ü çay, yüzde 26’sı kahve içmeyi tercih ettiğini belirtti.

Katılımcılara “Çayınızı nasıl hazırlamayı tercih ediyorsunuz?” sorusunun da yöneltildiği araştırmada “Çaydanlıkta demleyerek” diyenlerin oranı yüzde 83, “Makinede demleyerek” diyenlerin oranı yüzde 10 olurken, “Bardak poşet çay” kullanmayı tercih ettiklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 7 oldu.

“Kahvenizi nasıl hazırlamayı tercih ediyorsunuz?” sorusuna yanıt verenlerin ise yüzde 49’u “Cezvede/ocakta pişirerek” yanıtını verirken kahvelerini makinede hazırlayanların oranı yüzde 29 olarak kaydedildi. Katılımcıların yüzde 22’si ise suda çözülebilen kahveler kullanmayı tercih ettiklerini belirtti.

REKLAM ALANI