Dolar 32,3733
Euro 34,9950
Altın 2.325,67
BİST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

CAPITAL 500 ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

CAPITAL 500 ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
29 Aralık 2017 10:27 | Son Güncellenme: 29 Aralık 2017 10:29
A+
A-

 

Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda Capital Dergisi’nin bu yıl 20’ncisini gerçekleştirdiği “Capital500 – Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması”nın sonuçlarına göre yüksek performanslarıyla öne çıkan şirketler The Swiss Hotel Istanbul’da düzenlenen törende ödüllendirildi. Aşçıoğlu’nun co-sponsorluğunda gerçekleşen “Capital500 Ödül Töreni”nde toplam 8 kategoride 24 ödül verildi. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün açılış konuşmasını yaptığı, iş dünyasının liderlerini bir araya getiren gecede Türkiye’nin en büyük şirketleri Tüpraş, Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları olarak sıralandı. Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin “Onur Ödülü”nün, Borusan ise “Vodafone Dijitalleşme Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

29 Aralık 2017 – Capital Dergisi tarafından Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda ve Aşçıoğlu co-sponsorluğunda düzenlenen “Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması” ödül töreni, The Swiss Hotel Istanbul’da gerçekleşti. Açılış konuşmasını T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün yaptığı gecede, bu yıl 20’ncisi yapılan “Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması”na göre, Türkiye’nin en büyük şirketleri Tüpraş, Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları olarak belirlendi. İş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren görkemli gecede “Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması” kapsamında ciro, kârlılık, ihracat ve istihdam rakamlarına göre değerlendirilen şirketlere toplam 8 kategoride 24 ödül verildi. Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin “Onur Ödülü”nün, Borusan ise Vodafone Dijitalleşme Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

“Capital 500 şirketleri Türkiye’nin dijitalleşmesine ve büyümesine önemli katkılar sağlıyor”

Capital Dergisi’nin 20 yıldır büyük bir istikrar ve başarıyla gerçekleştirdiği “Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması’nda yer alan şirketlerin gösterdiği başarının, Türkiye’deki tüm şirketlere ilham verdiğini vurgulayan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin şunları söyledi:

“Şirketler, yeni dünya düzeninde ancak dijitalleşme aracılığıyla büyümelerinde ivme yakalayabiliyor. Biz de Vodafone olarak Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda, ülkemizdeki işletmelerin telekomünikasyon ve teknoloji ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştiriyoruz. Tek çatı altında sunduğumuz bu çözümlerle, kurumlar için dijital bağlantılı bir hayatı kolay ve erişilebilir kılmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda gelecekte de iş yapış şekillerini değiştirmeye ve müşterilerimizin ‘dijital iş ortağı’ olarak verimliliklerini artırmaya devam edeceğiz. Tüm Capital 500 şirketlerini gösterdikleri üstün performanstan ötürü kutluyor, ülkemizin dijitalleşmesine ve büyümesine sağladıkları önemli katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.”

Türkiye’nin en büyük şirketi bir kez daha Tüpraş oldu

Türkiye’de ilk defa 1998 yılında Capital Dergisi tarafından gerçekleştirilen, özel sektörü tüm yönleriyle kapsayan “Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması”nda, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir zeminde büyümesine katkı sağlayan şirketler ciro büyüklüğüne göre sıralanıyor. Capital 500 Araştırması, en güncel ve net verilerle özel sektörün gücünü ortaya koyan, sektör ve şirket ayrımı yapmaksızın özel sektörü tüm yönleriyle kapsayan tek araştırma olması sebebiyle iş dünyasında ayrı bir önem taşıyor. “Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması”nda bu yıl da şirketler ciro, kârlılık, ihracat ve istihdam rakamlarına göre değerlendirildi.

Buna göre, Tüpraş, Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları “Türkiye’nin En Büyük Şirketleri” olurken; “Cirosunu En Çok Artıran Şirketler” kategorisinde Çelikler Taahhüt İnşaat, Nurol Makine ve YSE Yapı Sanayi ödülün sahibi oldu.

“En Çok Kâr Eden Şirketler” kategorisinde Enka İnşaat, Ereğli Demir Çelik ve Turkcell; “Kârını En Çok Artıran Şirketler” kategorisinde ise Anadolu Cam, Kaptan Demir Çelik ve Çelikler Taahhüt İnşaat ödül aldı. “En Çok İhracat Yapan Şirketler” kategorisinde Ford Otosan, Tofaş Oto Fabrika ve Arçelik, “İhracatını En Çok Artıran Şirketler” Tepe İnşaat, Sanko Pazarlama ve Enerji Petrol Ürünleri olarak belirlendi.

BİM Birleşik Mağazalar, LC Waikiki Mağazacılık ve Türk Telekom “En Fazla Çalışanı Olan Şirketler” olurken, “Çalışan Sayısını En Çok Artıran Şirketler” kategorisinde Sinpaş Yapı, Aras Elektrik Dağıtım ve Altın Ateş Kimya yer aldı.

REKLAM ALANI