Dolar 32,3192
Euro 35,0609
Altın 2.309,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Çalışanların %65’i sağlıkları bozulursa birikim yapmamaktan endişe ediyor

Çalışanların %65’i sağlıkları bozulursa birikim yapmamaktan endişe ediyor
27 Ocak 2016 11:58
A+
A-

Health care costs

HSBC Grubu’nun; ‘Emekliliğin Geleceği – Sağlıklı Yeni Başlangıçlar Raporu’na göre henüz emekli olmayanların %65’i sağlıklarının bozulması halinde emeklilik için yeterli birikim yapmanın daha zor hale geleceğine inanırken, %62’si de emeklilikte sağlık için ne kadar harcama yapmaları gerekeceğini öngöremediklerini söylüyor.

HSBC Grubunun “Emekliliğin Geleceği – Sağlıklı Yeni Başlangıçlar” Raporu, emeklilik eğilimleri ile ilgili çarpıcı bulguları ortaya koyuyor. Dünya genelinde 17 ülkede 18 binden fazla katılımcının dahil olduğu araştırmanın sonuçları sağlık risklerinin hem emeklilikten önce hem de emeklilikte kaygıya neden olduğunu gösteriyor.

Raporda; çalışma çağındakilerin ve emeklilerin %41’inin sağlıklarının bozulması halinde hareketlerinin kısıtlanacak olmasından endişe ederken, %40’ı kendi bakımlarını sağlayamayacak olmaktan kaygılanıyor. Yine %40’lık bir kesim, sağlıkları kötüleşirse finansal refahlarının da olumsuz etkilenecek olmasından endişeleniyor.

Emekliler kendilerine daha iyi bakıyor

Emekliler, sağlıklarını korumak için emekli olmayanlara göre daha fazla çaba gösteriyor. Çalışma çağındaki kişilerin %34’ü iş hayatındaki yoğunluğun daha sağlıklı bir yaşam tarzına geçmelerine engel olduğunu belirtiyor. Emeklilerin %70’i sağlık risklerini azaltmak için beslenmelerine daha fazla özen gösterirken, bu rakam emekli olmayanlarda % 58’de kalıyor. Düzenli sağlık kontrolü yaptırma oranı emeklilerde %58, emekli olmayanlarda ise %41 olarak karşımıza çıkıyor.

Emekli olmak istediğini söyleyen 45 yaş ve üstü bireylerin %23’ü, iş hayatının ruhsal ve/veya bedensel sağlıklarını olumsuz etkilediğini belirtirken, yeni emekli olmuş bireylerin %24’ü genel sağlık durumlarının emekli olduktan sonra iyileşme gösterdiğini ifade ediyor.

Finansal planlama ihtiyacı her zamankinden fazla

HSBC’nin “Emekliliğin Geleceği – Sağlıklı Yeni Başlangıçlar” Raporu’nda, emeklilik yaşamındaki finansal koşulların iyileştirilebilmesi için atılması gereken adımlar 4 başlık altında özetleniyor. Buna göre; daha erken bir emeklilik için tasarruf yapmaya olabildiğince önceden başlanması ve finansal planlamaların uzun vadeli yapılması önem arz ediyor. Bunun yanı sıra sağlık konusunda iyileştirici adımların atılması için emekliliğin beklenmemesi gerektiği belirtiliyor. Son olarak; finansal yükümlülüklerin emekli olmadan önce gözden geçirilmesinin ve olası sağlık ihtiyaçlarının emeklilik planına dâhil edilmesinin önemine dikkat çekiliyor.

REKLAM ALANI