Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

CAG LOGİSTİCS, MİNSK OFİSİNİN HİZMET ALANINI GENİŞLETİYOR

CAG LOGİSTİCS, MİNSK OFİSİNİN HİZMET ALANINI GENİŞLETİYOR
10 Eylül 2022 23:08 | Son Güncellenme: 10 Eylül 2022 23:09
A+
A-

Lojistik, otomotiv ve uluslararası ticaret alanlarında 7 ülkede 14 şirketiyle faaliyet gösteren Soycan Şirketler Grubu’nun iştiraki CAG Logistics, Belarus’taki yatırım hamleleriyle yılın son çeyreğine güçlü bir giriş yapmayı hedefliyor. Minsk ofisinin kapasitesini artırarak yeni departmanlarla büyümeye gidecek olan şirket, açmayı planladığı yeni LTL hattı için de hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye’nin en büyük lojistik servis sağlayıcılarından CAG Logistics, 2022 yılının başından bu yana ağırlık verdiği Belarus yatırımlarını yılın son çeyreğinde de sürdürecek. Uzun süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşının dünya ticaretinde yol açtığı olumsuzluklara karşın kararlı büyümesini devam ettiren şirket, Minsk’teki ofisinin hizmet alanını genişletiyor. 1,1 milyar dolar ile son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşan Türkiye ile Belarus arasındaki ticaret hacmini 2022 yılı sonunda artırmak için desteğini sürdüren şirket, bu amaçla yeni departmanlar açarak çalışan sayısını artırmayı hedefliyor. Şirket bunun yanı sıra yeni LTL hattının açılması için de hazırlıklarında sona yaklaştı.

Belarus yatırımında yön, yeni LTL hattı

Dünyadaki mevcut ekonomik düzlemde en doğru hamlelerle yatırım yaptıklarını ifade eden Soycan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan, “Belarus, çok farklı alanlarda iş birliği yapmaya uygun ve potansiyeli yüksek bir ülke. Büyük sanayi kuruluşlarını geçmişten günümüze korumuş bir ülke olduğu için de otomotivden mobilyaya çok önemli yatırımları var. Aynı zamanda Dünya Bankası’nın iş yapma kolaylığı endeksinde 190 ülke arasında 49’uncu sırada bulunuyor ve yeni yatırımcılara karşı da önemli fırsatlar sunuyorlar. Biz de CAG Logistcis olarak buna karşılık önemli yatırımlarda bulunuyoruz. Halihazırda Minsk’te yer alan ofisimizle Belarus’ta faaliyet gösteren firmalar için depolama, transit işlemleri, trans gümrüğü, iç nakliye ve yurt dışı nakliye konusunda kesintisiz ve kaliteli hizmet veriyoruz. Bunu daha da geliştirip yakın zamanda LTL hattımızı açarak hizmet yelpazemizi genişleteceğiz. Açacağımız yeni parsiyel departmanı için de yeni ekip arkadaşlarına ihtiyacımız olacak. Savaş krizinden dolayı lojistik koridorları ve lojistik trendlerinin değiştiği bu dönemde güçlü bir ekiple yolumuza devam etmek için süreci titizlikle yönetiyoruz” dedi.

REKLAM ALANI