Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Bütçede Avrupa’yla arayı “açıyoruz

Bütçede Avrupa’yla arayı “açıyoruz
20 Temmuz 2013 06:58
A+
A-

Türkiye bütçesi, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 3,1 milyar lira fazla verirken, geçen yılın aynı döneminde bütçede 6,7 milyar liralık açık oluşmuştu.

Türkiye uyguladığı bütçe disiplininin meyvelerini almaya başladı. Ülke bütçesi, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 3,1 milyar lira fazla verirken, geçen yılın aynı döneminde bütçede 6,7 milyar liralık açık oluşmuştu. Türkiye 2012’de de bütçe anlamında parlak bir performans sergileyerek Orta Vadeli Programdaki (OVP) hedeflerini aşmayı başarmıştı.AA muhabirinin Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ve Maliye Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin bu yılın Ocak-Haziran dönemindeki bütçe gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,7 oranında artarak 190,9 milyar lira olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde bütçe giderlerindeki artış ise yüzde 11,2 olarak kayıtlara geçti.Türkiye bütçe açığı konusunda geçen yıl da başarılı bir performans sergilemiş ve 28,8 milyar liralık açıkla OVP’de öngörülen 33,5 milyar liralık hedefin ötesinde bir ivme yakalamıştı. Söz konusu dönemde bütçe açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) oranı ise yüzde 2 olmuştu.Türkiye geçen sene yakaladığı bu performansla 20 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeyi geride bıraktı. Küresel ekonomik krizin odağındaki Avrupa ülkeleri yüksek kamu borcu ve işsizlik oranlarının yanı sıra yüksek bütçe açıkları ile de dikkatleri üzerlerine çekiyor.

AA

REKLAM ALANI