Dolar 32,4950
Euro 34,5933
Altın 2.480,51
BİST 9.567,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Bursa’dan yerli otoya destek

Bursa’dan yerli otoya destek
06 Eylül 2014 09:44 | Son Güncellenme: 06 Eylül 2014 09:50
A+
A-

otomobilBursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, otomotiv sektörünün kalbinin attığı Bursa’nın yerli otomobil konusunda da üzerine düşeni fazlasıyla yapabileceğini söyledi.

BTSO Başkanı Burkay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yerli otomobilin 2020 yılından önce yollarda olmasını istedikleri yönündeki açıklamalarına destek verdi. Türkiye’nin vizyon projesine Bursa’nın sektörde sahip olduğu deneyimle ve bugüne kadar başardıklarıyla büyük katkı koyabileceğini ifade eden İbrahim Burkay, “Dünya markalarına üretim yapan otomotiv sektörümüz, bir dünya markası çıkaracak gücü barındırmaktadır. Otomotivin kalbinin attığı Bursa, gelişmiş imalat altyapısını ve yan sanayisini ileri teknolojiye uyarlayarak Türkiye’nin milli otomobil üretiminde en önemli aktör olmaya adaydır” diye konuştu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, otomotiv sektöründe yılın ilk 8 ayında gerçekleştirilen 15 milyar dolarlık ihracatın yüzde 34’ünü Bursa’nın karşıladığına işaret etti.

Teknolojiyi yakalamalıyız

Yeni bir otomobil modeli için Ar-Ge süresinin 4 yılı bulduğunu dile getiren Burkay, bu noktada yerli otomobilin 2020 yılından önce yollarda olabileceğini belirtti. Yerli otomobilin içten yanmalı motor teknolojisi yerine hibrit ya da elektrikli olmasının hedeflendiğine işaret eden İbrahim Burkay, bu durumun Türkiye için teknolojinin daha üst noktadan yakalanması açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, özellikle hibrit araç konusundaki çalışmaların motor ve akü teknolojileri, yazılım ve donanım teknolojileri, araç tasarım yeteneği ve araç sertifikasyonu gibi alanlarda da gelişim sağlanacağını kaydetti. Küresel ekonomiye artık katma değerli üretim gücü yüksek olan şehirlerin yön verdiğinin altını çizen BTSO Başkanı Burkay, teşvik politikalarında Türkiye ekonomisi açısından stratejik bir merkez konumunda olan 1. Bölge’nin gücünün artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI