Dolar 32,5221
Euro 34,8484
Altın 2.428,53
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Borsadan çıkan şirket sayısı artar mı?

Borsadan çıkan şirket sayısı artar mı?
16 Temmuz 2014 09:17
A+
A-

bist_borsa_650_3Türk sanayi ve finans devlerinin SPK Tebliği’nin verdiği hakkın ardından art arda borsadan çıkmaları borsanın derinliği açısından endişeleri doğurdu.

Uzmanlara göre halka açıklık oranı düşük olan şirketin özkaynak talebi olmadığı sürece halka açık kalmasının avantajı bulunmuyor. Borsadan çıkma potansiyeli olan 25 şirketin halka açık kısmı BİST’in halka açık değerinin sadece binde 4’ünü oluşturuyor.

Ancak özellikle köklü şirketlerin çıkması halka arzların ivme kaybettiği bu dönemde borsanın derinliği açısından olumsuz görülüyor. hurriyet.com.tr’den Barış Balcı’nın haberine göre; Sermaye Piyasası Kurulu’nun Temmuz başında yayınladığı tedbir ile halka açıklık oranı yüzde 5’in altında olan şirketler için borsadan çıkışı kolaylaştırmasıyla birçok dev şirket borsadan çıkma prosedürlerini başlattı.

Türk Demirdöküm’ün ardından, Petrol Ofisi A.Ş. Mutlu Akü, Alternatifbank ve son olarak Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş. borsadan çıkmak için harekete geçti. SPK Tebliği ile birlikte şu an 26 şirket borsadan çıkma hakkını kolaylıkla elde edebilecek durumda. Bu şirketlerin arasındaki borsada işlem gören hisse payı çok düşük olsa da piyasa değeri 1 milyar TL’yi aşan 9 şirket bulunuyor.

Bu grup içinde Denizbank, Finansbank ve TEB gibi önemli bankalar bulunurken Tuborg, Carrefour, Lafarge  Aslan Çimento , Kent Gıda gibi dev sanayi ve perakende şirketleri de bulunuyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI