Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

“Biz TOBB olarak buna hazırız”

“Biz TOBB olarak buna hazırız”
11 Ocak 2014 14:22
A+
A-

TOBB

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Malezya ile Türkiye’nin daha fazla ikili ve çok taraflı projelerde yer alması gerektiğini belirtti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve Malezya’nın gelişen iki ekonomi olduğunu belirterek, “Daha fazla ikili ve çok taraflı projelerde yer almalıyız. Biz, TOBB olarak, Türk iş dünyası olarak buna hazırız” ifadelerini kullandı.

TOBB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Uzak Doğu programı kapsamında Malezya’da bulunan Hisarcıklıoğlu, Kuala Lumpur’da çeşitli temaslarda bulundu.

Türk-Malezya İş Forumu’na katılan Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve Malezya’nın gelişen iki ekonomi olduğunu belirterek, “İki ülkenin ekonomik büyüklüklerinin toplamı 1 trilyon doların üzerinde. İki ülkenin toplamda yaklaşık 105 milyon nüfusu var. Dünya ile toplam ticaret hacimleri 1 trilyon dolara yaklaşmış. Malezya, doğal kaynaklara sahip olmanın yanında, ekonomisini çeşitlendirmiş ve halkını aynı hedefe yönlendirmeyi başarmış. Türkiye ise 30 yılda adeta bir ekonomik dönüşüm mucizesi gerçekleştirmiş, İtalya ile Hindistan arasında en büyük piyasa ekonomisine sahip” değerlendirmelerinde bulundu.

Ekonomik dinamizm ve siyasi istikrarın son on yılda Türkiye’nin çehresini değiştirdiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, gelişmiş ve gelecek vadeden ekonomilerin daha fazla ilişki içinde olması gerektiğini kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

“1,5 milyar doların altındaki ticaret hacmimiz, yapacak çok daha fazla işimizin olduğunu gösteriyor. O nedenle, Sayın Başbakanımızın bu ziyaretini çok önemsiyoruz. Bu iş forumunu çok önemsiyoruz. Daha fazla bir araya gelmeliyiz. Daha fazla ikili ve çok taraflı projelerde yer almalıyız. Biz, TOBB olarak, Türk iş dünyası olarak buna hazırız. Türk-Malezya İş Konseyi olarak da buna hazırız.”

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Asya Pasifik Bölgesi Malezya toplantısına da katılan Hisarcıklıoğlu, Malezya’da 80’e yakın Türk işadamının faaliyet gösterdiğini ve toplamda 600’e yakın Türk vatandaşının yaşadığını belirterek, Malezya’daki Türk işadamlarına birlikte çalışma önerisinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, 2014 yılında DTİK Kurultayının üçüncüsünü gerçekleştireceklerini hatırlatarak, Malezya’nın bu potansiyeli ile DTİK Asya Pasifik Bölge Komitesinde temsil edilmesi gerektiğini ifade etti.

REKLAM ALANI