Dolar 32,6004
Euro 34,8095
Altın 2.502,27
BİST 9.435,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

İstanbul’da teknolojinin kalkınmadaki rolü tartışıldı

İstanbul’da teknolojinin kalkınmadaki rolü tartışıldı
24 Şubat 2015 00:00 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2015 00:05
A+
A-

Lord+Livingston_23.02.2015

 

GREAT kampanyası çerçevesinde İstanbul’da düzenlenen Birleşik Krallık Teknoloji Etkinliği, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Livingston’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

REAT kampanyası çerçevesinde Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) tarafından 23 Şubat’ta İstanbul’da Türk ve İngiliz teknoloji şirketlerini bir araya getiren Birleşik Krallık Teknoloji Etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Livingston’ın konuşması ile başladı. Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Richard Moore’un katılımcılara hoşgeldiniz demesinin ardından kürsüye gelen Lord Livingston, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Ekonomik değerlendirmeler Türkiye’nin, Meksika, Endonezya ve Nijerya ile birlikte 2050 yılına kadar en hızlı büyüme gösteren 4 ülke arasında olacağını gösteriyor. Birleşik Krallık hükümeti, hem Türkiye’ye hem de Birleşik Krallık’a fayda sağlayacak fırsatlar geliştirmeyi sürdürmeyi hedefliyor. Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı, İngiliz şirketlerin Türkiye’deki varlıklarını güçlendirmeleri konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor. Ben de İngiliz teknoloji şirketlerinden oluşan seçkin bir delegasyon ile birlikte İstanbul’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

Vodafone, Avanti, Telecity ve Monitise gibi çok sayıda Birleşik Krallık şirketinin Türkiye’de yatırımı bulunduğuna da dikkat çeken Livingston, “Önümüzdeki dönemde teknoloji sektöründe iki ülke arasında karşılıklı işbirliği ve yatırımların artması konusunda çok ciddi fırsatlar olduğunu görüyoruz” dedi.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen, etkinlik, açılış konuşmalarının ardından “Teknoloji Aracılığıyla Refaha Ulaşmak İçin Gereken Hükümet Politikaları” konulu sunumlarla devam etti. Sunumlarda, hükümet, bilim, teknoloji ve inovasyona dayalı politikaların bir ülkenin ekonomik kalkınma başarısında oynayacağı olumlu rol tartışıldı. İngiliz Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Uğur moderatörlüğündeki etkinliğe İSPAT’tan Proje Direktörlüğü Başkanı Necmettin Kaymaz, TÜBİTAK’tan Bilimsel Programlar Uzmanı Şiir Kılkış, Birleşik Krallık Büyükelçiliği Newton Fonu Proje Müdürü İlter Haliloğlu ve Birleşik Krallık Başkonsolosluğu Bilim ve Yenilik Müşaviri Büşra Afşar katıldılar.

Birleşik Krallık ve Türkiye’de bu alanda yaşanmış örneklerin ele alındığı öğleden sonra oturumunda ise bazı Birleşik Krallık teknoloji şirketleri sunumlar gerçekleştirdiler. Etkinlik ayrıca, her iki ülkenin şirketleri için birbirini tanıma ve işbirliği geliştirme fırsatları da oluşturdu.

REKLAM ALANI