Dolar 32,5277
Euro 34,9465
Altın 2.440,09
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

“BES, 2014 yılında da yükselişini sürdürecek”

“BES, 2014 yılında da  yükselişini sürdürecek”
13 Şubat 2014 07:56
A+
A-

INGE EmineSebilcioglu

ING Emeklilik Finans ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Emine Sebilcioğlu, Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki gelişmenin tüm dünyanın takdirini topladığını belirterek, “Bireysel emeklilik sektöründe kârlılık için 7-8 yılların konuşulduğu bir ortamda, yeni kurulan ve ülkemiz için bir ilk olan BES’in 10 yıl içinde çok yol kat ettiğini görüyoruz” dedi.

Türkiye’nin önde gelen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden ING Emeklilik’in Finans ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Emine Sebilcioğlu, Türkiye’deki bireysel emeklilik sisteminin (BES) dünyadaki benzerlerine göre oldukça yeni olmasına rağmen, son uygulanan sistemlerden biri olması nedeniyle şeffaf ve esnek yapısıyla dikkat çektiğini söyledi.

Sebilcioğlu, “Dünyada son 10 yılda yaşanan gelişmeler ve ekonomik krizlerin tetiklediği, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki sigorta ve emeklilik sistemlerinin yüksek oranda müşteri ve fon çıkışına karşılık, sektörümüzde gerçekleşen büyüme tüm dünyanın takdirini topluyor. BES’te karlılık için 7-8 yılların konuşulduğu bir ortamda, yeni kurulan ve ülkemiz için bir ilk olan BES’in 10 yıl içinde çok yol kat ettiğini görüyoruz” dedi.

2013 yılında BES’e yapılan devlet katkısıyla birlikte katılımda büyük artış olduğunu dile getiren Sebilcioğlu, BES’in 2013 yılında başlayan yükselişini 2014 yılında da devam ettireceğini kaydetti.

Büyüme trendi devam edecek

Sağlam temeller üzerine kurulan ve devlet tarafından da desteklenen BES’in katılımcılar tarafından sosyal güvenlik sisteminin ayrılmaz bir parçası olarak görülmeye başlandığında daha da yükseleceğini vurgulayan Sebilcioğlu, “ING Emeklilik gibi uzun yıllardır dünyanın birçok ülkesinde emeklilik ve hayat sigortacılığında faaliyet gösteren şirketlerin Türkiye’de yer alması, yabancı sermayeli şirketlerin sisteme olan inancını gösteriyor. Elde edilen birikim ve deneyimin Türkiye’ye transfer edilmesi, sistemin önümüzdeki dönem büyüme trendinin devam etmesini ve katılımcıların bu gelişmelerden maksimum ölçüde yararlanmasını sağlayacak bir etken olarak karşımıza çıkacak gibi görünüyor” diye konuştu.

BES’e kurumsal katılımların artması için yeni düzenlemeler gerektiğini ifade eden Sebilcioğlu, “Ülkemizde kurumsal katılımların artması için çalışanların ve işverenlerin ödediği gelir vergisi, işsizlik ödeneği, SGK primleri gibi kesinti ve fonlarda daha fazla düzenleme gerekmektedir.  Bu takdirde, Kurumsal BES satışları artacaktır” dedi.

Hayat sigortasında fırsatlar çok büyük

Türkiye’nin, hayat sigortacılığı açısından henüz evriminin ilk aşamasında olduğunu ve bu durumun hayat branşında olumlu fırsatlar yarattığını vurgulayan Sebilcioğlu şunları söyledi:

“Müşterilere sadece emeklilik çözümleri üretmek müşteri ihtiyaçları için yeterli olmuyor, uzun vadeli çözüm getirecek olan hayat sigortası konusunda pazardaki ihtiyaca uygun ürünler geliştirmek gerekiyor. Örneğin; Türkiye’de aileye çok değer verildiğini görüyoruz, kimse ailesini finansal açıdan zor durumda bırakmak istemiyor. Bu nedenle müşteriler, işsizlik teminatlı hayat sigortası gibi ürünlere oldukça ilgi gösteriyor. Bugünden yarına baktığımızda Türkiye’de hayat sigortacılığında daha gelişmiş ve farklı ihtiyaçlara hizmet edebilecek ürünlerin satılması için artık uygun zeminin oluştuğuna inanıyorum ve Türkiye’deki geleceğinin umut verici olduğunu düşünüyorum.”

“ING’nin global tecrübesi yanımızda”

ING Emeklilik olarak tüm sigorta ürünlerinin oluşum sürecinde, müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için sürekli olarak müşterileriyle bağlantı içinde olduklarını ve piyasadaki ürünleri araştırdıklarını ifade eden Sebilcioğlu, “Yeni bir ürün geliştirirken Türkiye ile sınırlı kalmıyor, ING’nin global tecrübesinden de yararlanıyoruz” dedi.

 

REKLAM ALANI