Dolar 32,4668
Euro 34,7312
Altın 2.478,57
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

“Ben gerçeğini alıyorum” projesi start aldı

“Ben gerçeğini alıyorum” projesi start aldı
27 Nisan 2013 07:35
A+
A-

GERÇEĞİ 

Sahtecilik ve korsan ürünlerle mücadele için 25 ülkede yürütülen “I Buy Real” (Ben Gerçeğini Alıyorum) projesi, Kanyon Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen özel etkinlikle Türkiye’de de başladı.

Dünya genelinde 130 ülkede faaliyet gösteren Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) bünyesinde yer alan BASCAP’ın (Sahtecilik ve Korsanlığın Durdurulması İçin İş Dünyası Eylemi) yürüttüğü ve Türkiye’de ICC Türkiye ve TOBB önderliğinde gerçekleştirilen projeye; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği, Gıda Perakendecileri Derneği ve Kategori Mağazacılığı Derneği ile Levi’s, Toyota, Hugo Boss, Adel, Asics, Microsoft, HP ve Hunca gibi Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markaları destek veriyor.

Projenin ilk adımı olarak, ‘Dünya Fikri Mülkiyet Günü’ olan 26 Nisan tarihinde Kanyon’da özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe BASCAP Koordinatörü Jeff Hardy, TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclis Başkanı Kaan Dericioğlu ve Universal Music Global Başkan Yardımcısı David Benjamin’in yanı sıra sanatçılar Burak Kut, Kargo grubu ve Ahmet Selçuk İlkan da katıldı.

‘Sahtesi Pahalıya Gelir’ ve ‘Ben Gerçeğini Alıyorum’ sloganlarının yer aldığı standta basın mensuplarına ve ziyaretçilere korsan ürünler ve sahteciliğin neden olduğu kayıplar hakkında bilgi verildi. Türkiye’deki taklitçilik ve korsan piyasasının değerinin 5.7 – 9.6 milyar dolar aralığında olduğu, Türkiye’nin yılda 2.4 milyar dolar kayıp yaşadığı belirtildi. Korsancılık ve sahte ürünler nedeniyle 135 binden fazla iş imkânının kaybedildiği, sorunun çözümü için toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olması gerektiği de vurgulandı.

Proje, Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilecek

“Ben Gerçeğini Alıyorum” projesi kapsamında, ‘kamu spotu’, ‘özel sektör ortak bildirisi’, ‘81 il ve 160 ilçede afiş sergilenmesi’ gibi çalışmalar yürütülecek. Proje ile fikri ve sınai haklar, sahtecilik ve korsan ürünler konularında farkındalık yaratılacak.

 

REKLAM ALANI