Dolar 32,3733
Euro 34,9950
Altın 2.325,67
BİST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Başımı Sokacak Bir Yerim Olsun Yeter

Başımı Sokacak Bir Yerim Olsun Yeter
10 Ocak 2016 13:14
A+
A-

TAN_ORAL_KAPAK

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Çizeri Tan Oral’ın yeni “kitabı Başımı Sokacak Bir Yerim Olsun Yeter”, Türk Ytong’un katkılarıyla okuyucularıyla buluştu. YEM Yayınlarından çıkan Başımı Sokacak Bir Yerim Olsun Yeter adlı son kitabında, mimar ve karikatürist Tan Oral’ın, kelimelerden destek almaksızın, pratik zeka ve karakalemden güç alan yaratıcı çizgilerle ortaya koyduğu, son 50 yılda ülkemizde yaşanan “inşa etme” maceramızın mimarlık, kentleşme, çevre ve insan ilişkileri bağlamında kritiklerini içeren çok özel bir seçki yer alıyor.

2015 yılı teması “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak” olan Uluslararası İstanbul KitapFuarı’nın “Onur Çizeri” olan Tan Oral, Türk Ytong A.Ş.’nin katkılarıyla yayın dünyasına kazandırılan kitabı Başımı Sokacak Bir Yerim Olsun Yeter ile inşaat sektörüne önemli bir bakış açısı kazandırırken mizahın gücünden yararlanıyor.

Yarım Asırlık Serüven Bu Kitapta

Sayfalarca metinle anlatılabilecek kimi bulgu ve saptamaları çizgiyle, mizahi bir dille aktarmayı başarabilen ender sanatçılar arasında yer alan Tan Oral kitabı oluşturan bu birikimin oluşum sürecini şöyle tanımlıyor:

“Bu çok sevdiğim ülkede uzun yıllar boyunca, Ağrı’dan Trakya’ya kent kent dolaşırken, çatı katlarından bodrumlara kadar oturmadığım ev kalmamış. Kiracılıkta uzmanlığa ve ev sahibi tanımada insan sarraflığına varmışım. Yetmemiş, ev yapma okulunda bile okumuş, ders vermiş, bir de zamanın en büyük mimarına çıraklık yapmışım.

Evler, sokaklar, kasabalar, kentler, ülkeler arasında gezip tozarken de gördüğüm, duyduğum, şaşırdığım, kalemime takılan ne varsa, üşenmeyip kâğıda geçirmişim. Az gelmiş, bunları bir de orada burada sergilemiş, üstelik yayımlamışım da.

Yine onları evlerimde saklayıp, başıma dert almış, oradan oraya taşımış durmuş, biriktirmişim. Arada bir de karıştırıp bakıyorum, yarım asırda neler olmuş, diye.

İşte o serüvenden seçtiklerimi bu kitapta bulacaksınız.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI