Dolar 32,5967
Euro 34,8303
Altın 2.503,68
BİST 9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Başçı: Çocuklara finansal eğitimi vereceğiz

Başçı: Çocuklara finansal eğitimi vereceğiz
09 Mayıs 2015 22:12
A+
A-
Başçı: Çocuklara finansal eğitimi vereceğiz

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, çocuklara tasarruf bilicinin yerleştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile yeni çalışmalara başladıklarını belirterek, “Müfredatın içinde azar azar da olsa finansal eğitim alanında materyalin öğrencilere verilmesinde fayda var diye düşünüyoruz” dedi.

Başçı, TED Koleji İncek Kampüsünde düzenlenen, 2. Kolejli İş Dünyası Zirvesinde, Merkez Bankasının finansal eğitimle ilgili de önemli sorumluluk ve görevleri olduğunu söyledi. Başbakanlık genelgesi ile bu konuda koordinatör kuruluş olarak bazı alanlarda yardım sağladıklarını bildiren Başçı, TED Kampüsü içinde ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik tasarruf bilincinin geliştirilmesi amacıyla stant açtıklarını ifade etti. Çocuklarda tasarruf bilicinin oluşturulması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başçı, şöyle konuştu:

“Tasarruf bilicinin yerleştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığımız ile yeni çalışmalara başladık. TRT ile TRT Çocuk Dergisi çerçevesinde, çok güzel bir işbirliğimiz var. Eğitimde pilot uygulamalarla, okullara gidiyoruz. Arkadaşlarımız, oralarda kullanılmak üzere her düzeyde eğitim materyalleri hazırladılar. Şimdi ilkokuldan başladık ama yavaş yavaş üst düzeylerde de müfredatın içinde azar azar da olsa finansal eğitim alanında materyalin öğrencilere verilmesinde fayda var diye düşünüyoruz.”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de Türkiye’nin birkaç yıldır düşük hızla büyüdüğünü ancak yılda yüzde 7-8 büyümeyi rahatlıkla yakalayabileceğini söyledi. Ülkenin potansiyelini açığa çıkarmak için kurumların, özel sektör temsilcileriyle yeni baştan kurgulanması gerektiğine işaret eden Özdebir, üniversite, mesleki eğitim ve akademik kariyer şartlarının, çağın ve teknolojik gelişmenin ihtiyaçlarına göre yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Özdebir, Türkiye ekonomisinin 2000’li yıllar sonrasında yüksek hızla büyüdüğünü ve büyümenin gelir düzeyinde artışa yol açtığını ancak, son yıllarda kişi başına gelirin 10 bin doların üzerine taşınamadığını ifade etti. Dünyanın, kriz nedeniyle düşük büyüme dönemine girdiğini dile getiren Özdebir, düşük büyümenin ihracat artışını da frenlediğini kaydetti. Özdebir, istihdamsız büyümenin, işsizliğin düşmesini engellediğine işaret ederek, “Dünyanın en büyük 10’uncu ekonomisi olmayı hedefliyoruz ama insani kalkınmada dünyadaki yerimiz 69’uncu sırada. İlk yapılacak iş, insani kalkınmayı gözeten ve işgücü niteliğini artıran politikaları da ekonomik büyüme modelimizin bir parçası yapmalıyız” değerlendirmesinde bulundu. Konuşmaların ardından, Kolejli İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çınar, TED Koleji mezunu Merkez Bankası Başkanı Başçı’ya plaket ve rozet takdim etti.

REKLAM ALANI