Dolar 32,5195
Euro 34,7843
Altın 2.502,09
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Başbakan Erdoğan’dan İş Adamlarına Müjde

Başbakan Erdoğan’dan İş Adamlarına Müjde
05 Haziran 2013 10:11 | Son Güncellenme: 05 Haziran 2013 10:12
A+
A-

 

czyrbasbakan

 

MÜSİAD’ın Başbakan Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımlarıyla 250 İş Adamı ile gerçekleştirdiği İş Forumunda, Başbakan Erdoğan’dan iş adamlarına müjde üstüne müjde geldi.

Cezayir- Türkiye İş Forumu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, Serbest Ticaret Anlaşması, Cezayir ile vizelerin kalkması, Doğalgaz Anlaşmasının uzatılması, Sağlık Sertifikası, Sosyal Güvenlik Anlaşması, THY’nin sefer sayısının 3 şehre çıkartılması ve teminat mektubu gibi iş dünyasını için hayati önem taşıyan konular hakkında müjdeli açıklamalarda bulundu.

MÜJDELER ÜST ÜSTE GELDİ

Girişimci işadamlarına potansiyel iş fırsatları sunmak üzere MÜSİAD tarafından organize edilen, Fas, Cezayir ve Tunus Ülkelerini kapsayan Ticaret Heyeti Programları devam ediyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Başbakanı Abdülmelik Sellal, Cezayir Sanayi Bakanı Şerif Rahmeni, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlar, milletvekilleri ve birçok iş adamının katılımcı olarak yeraldığı iş gezisinin ikinci durağı Cezayir’de konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iki ülke iş adamlarına müjde üstüne müjde verdi.

İki Bin İş Görüşmesi Yapıldı
Yapılan ikili iş görüşmelerinde Türkiye’den gelen 200 işadamının karşısında 1.000 Cezayirli işadamı bulundu. 2.000’den fazla iş görüşmesinin gerçekleştiği organizasyonda MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK Cezayir’de gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti. 200 kişilik heyet bugün itibarıyla yaklaşık değeri 750 milyon dolar olan MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Tosyalı Holding’e ait tesisin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirecek.

Serbest Ticaret Anlaşması Geliyor
Başbakan Erdoğan’ın işadamlarına verdiği müjdeler serbest ticaret anlaşmasıyla sınırlı kalmadı. İşte Erdoğan’ın Cezayir’de iş dünyasına verdiği o müjdeler.

Cezayir İle Vizeler Kalkıyor
“Yetmişi aşkın ülkede biz vizeleri kaldırdık. İstiyoruz ki, Cezayir ile de vizeler kalsın”  diyen Başbakan Erdoğan salondaki Türk ve Cezayirli iş adamlarından büyük alkış alınca “ Ciddi bir konsensüs var, görüyorsunuz” dedi.
Başbakan Erdoğan, inşallah çok daha fazla Cezayirli kendi evleri olan Türkiye’ye, aynı şekilde vatandaşlarımın kendi evleri olan Cezayir’de görmek istiyoruz, diyerek bu konudaki sözlerini tamamladı.

Ticaret Hacmi 10 Milyar Dolara Ulaşsın
Ülkemiz, Cezayir’in ithalatında 7., ihracatında ise 8. Sırada yeralıyor. Aramızdaki ticaret hacmi geçtiğimiz yıl 5 milyar dolar seviyesine ulaştı. İstiyoruz ki, artık aramızdaki ticaret hacmi en kısa zamanda 10 milyar dolara ulaşsın.

Doğal Gaz Anlaşması Uzatıldı
Doğalgaz ithalatında Cezayir 4. Sırada. Süresi 2014 yılında dolacak olan yılda 4 milyar metreküp doğalgaz alımına satımına ilişkin sözleşmemizin 10 yıl süreyle uzatılması konusunda anlaşmaya varılmasından memnuniyet duyduk.

6,9 Milyar Doları Buldu
Başbakan Erdoğan, Cezayir’de şu anda faaliyet gösteren Türk İş Adamlarının sayısının 160’ı bulduğunu, Türk Müteahhit firmalarının üstlendiği taahhütlerinin de iyi konuma geldiğini ve 6,9 milyar doları bulduğu bilgisini verdi.

Et, Süt ve Yumurta Ürünlerinde Sağlık Sertifikası Konusunda Mutabakata Varıldı

Son dönemde iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerinde önemli gelişmeler kaydettiği bir alanda gıdadır, diyen Başbakan Erdoğan, iki ülkenin et, süt ve yumurta ürünlerinin ihracatı için sağlık sertifikalarının karşılıklı olarak alınması konusunda mutabakata varıldığını belirtti ve böylece ülkemizde üretilen bu tür ürünlerin Cezayir ‘e ihracatına imkân tanınmış oldu dedi.

Cezayir İle Sosyal Güvenlik Anlaşması Yapılıyor

Cezayir’de yaşayan 7 bine yakın vatandaşımızın sosyal güvencelerden yararlanabilmesi bakımından önem taşıyan sosyal güvenlik işbirliği anlaşmasının da nihai aşamaya geldiğini söyleyerek 7 bin Türk Vatandaşına müjdeyi verdi.

Cezayir’e Sefer Sayısı Arttırılıyor
Başbakan Erdoğan, THY’nin Cezayir-İstanbul, İstanbul-Cezayir seferlerinin günde bir kere yapıldığını ve bunun Cezayir, Oran ve Kostantin şehirlerine yapılmak üzere günde 3 sefere çıkarılması için görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

İş adamlarına Bir Müjdeli Haber’de Teminat Mektubu Konusunda Geldi
Başbakan Erdoğan’ın iş adamlarına müjdesi sadece bunlarla sınırlı kalmadı. Erdoğan ayrıca teminat mektubu konusunda da iş adamlarına müjde verdi.
Cezayir Başbakanı ile yapılan heyetler arası görüşmede mutabakat kalındığını ve ilgili bakanlara talimat verildiğini belirten Başbakan Erdoğan, çok yakın zamanda Merkez Bankası Başkanlarının bir araya gelerek  teminat mektubu konusunda çalışmaların başlayacağını söyledi.

OLPAK: “ İşbirliklerini Bugünkü Seviyesi İle Yeterli Bulmuyoruz”
İş Forumu’nda açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Başbakanımızın Mayıs 2006 tarihinde Cezayir’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında imzalanan “Dostluk ve İşbirliği Anlaşması” da, ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilerde yaşanan tablonun, somut bir kanıtıdır. Ancak, biz işadamları, bu güzel gelişmeler için teşekkür ederken, ülkelerimiz arasındaki karşılıklı işbirliğini ve üçüncü ülkelerle yapılabilecek işbirliklerinin bugünkü seviyesini yeterli görmüyor, Cezayirli iş adamı dostlarımızın da katkısıyla, birlikte daha fazla iş yapmak istiyoruz. ‘’ dedi.

OLPAK, Vizelerin Kalkmasını İstedi
Karşılıklı işbirliğini yeterli görmediklerini belirten MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, “Bunun için, öncelikle, iş adamlarına vize konusunda, karşılıklı olarak, daha fazla yardımcı olunması, önümüzü açan bir uygulama olacaktır.” Diyerek İş Adamları adına Cezayir ile olan vizelerin kalkmasını istedi.

“Bizimle STA Anlaşması İmzalayan Ülkeler Kazançlı Çıkmıştır”
“Elbette, AB ile 2005 yılında STA ( Serbest Ticaret Anlaşması) imzalayan Cezayir’in, bu anlaşmanın tamamlayıcısı olmasını beklediğimiz Türk-Cezayir STA’sını da imzalayarak, Türk şirketlerinin mağduriyetlerinin önüne geçmesini istiyoruz. Bugüne kadar, yaşadığımız tecrübelerimiz göstermiştir ki, bizimle STA anlaşması imzalayan ülkeler, bundan kazançlı çıkmışlardır.” Diyen MÜSİAD Başkanı Olpak, iki ülke arasında yapılacak olan Serbest Ticaret Anlaşması ile karşılıklı olarak kazançlı çıkılacağını belirtti.“Kazancı Sadece Para ya da Güçbirliği Anlamıyoruz”
Kazancı sadece para ya da güç olarak anlamadıklarını belirten MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK sözlerine şöyle devam etti.
Biz, karşılıklı, eşit ve onore edici olduğu kadar, ekonomik katma değeri yüksek işbirliklerini amaçlıyoruz. Ancak bunu, sadece ticari amaçlardan ibaret görmüyor, kazanç dediğimiz zaman, sadece para ya da güç anlamıyoruz. Güç birliği anlıyoruz. Kader birliği anlıyoruz. Türkiye’nin, dünyaya yeni bakışını ve yeni yaklaşımını anlıyoruz.
Başkanı olduğum, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD; barışın, güvenin, refahın, mutluluğun sağlandığı ve adil olarak bölüşüldüğü, yerel ve evrensel değerlerini koruyan, dünyada saygın bir Türkiye ideali için yola çıkan iş adamlarının, ki kurucu başkanımız Erol Yarar Bey de şu anda heyetimizdedir, 1990’da İstanbul’da kurdukları bir gönüllü STK’dır ama, sadece bir “İşadamları Derneği” değil, sosyal, ekonomik, bilimsel gelişmelere katkıda bulunan bir, “Gelişim, Diyalog, İşbirliği ve Güçbirliği Platformu”dur.

 

Türkiye’de 64 noktada, 57 farklı ülkede 139 noktada, Washington DC, Brüksel, Pekin, Cidde ve yakında açılacak Moskova ve Addis Ababa ofislerimizle, üyelerimizi ve ülkemizin işadamlarını tüm dünyayla buluşturuyoruz. 15.000’den fazla işletmeyi temsil ediyor, 23 yıldır, iş dünyası kadar, toplumun diğer kesimleri için de örnek bir rehberlik merkezi olarak çalışıyoruz. MÜSİAD, bizim medeniyetimize ait bir kavram olan, “Gönüllülük” esasına göre çalışan, güçlü bir “Sivil Toplum Kuruluşu”dur.

 

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlediğimiz 14.cü MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 16’ıncı Uluslararası İş Forumu (IBF)’e, 92 ülkeden 5 bini aşkın işadamı katıldı, Türk işadamları ile binlerce iş görüşmesi gerçekleştirdi.
Az önce yoğun bir katılımla sonuçlanan iş görüşmelerinde de, her iki ülke işadamlarının, işbirliği konusunda ne kadar arzulu olduğunu gördük. Bu konuda Başbakanlarımızın vereceği destekler önümüzü açacak, işbirliklerimizin sayısının ve gücünün artmasını sağlayacaktır.Bu yılki 17. Uluslararası İş Forumumuzda da önemli iş bağlantıları gerçekleştirecek, kültürleri ve bir medeniyeti biraraya getirecek, sadece ticari bağlantılar değil, gönül köprüleri de kuracağız. Hepinizi davet ediyorum.
Buraya, ticaret ve yatırım yapmak amacıyla gelen, bunu yaparken, sadece kendi kazançlarını düşünmeyen, karşılıklı kazanç mantığını da ilk sıraya alan işadamlarımızla yapacağınız her türlü işbirliğinde, MÜSİAD’ın bilgi ve birikimini daima yanınızda bulacaksınız.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından MÜSİAD ve Cezayir İş Forumu Federasyonu arasında ‘İşbirliği Protokolü’nün taraflarca imzalanmasının ardından İş Forumu sona erdi.

 

 

 

 

REKLAM ALANI