Dolar 32,3693
Euro 35,0908
Altın 2.324,13
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Balıkesir 25 bin işçi arıyor

Balıkesir 25 bin işçi arıyor
14 Kasım 2014 16:08
A+
A-

Yücel YılmazBalıkesir OSB’lerinde çalışacak 24 bin 600 kişiye ihtiyaç var. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Belediyeye üniversite mezunu ağırlıklı 17 bin 600 kişi iş için başvurdu. Ancak üniversite mezunundan çok fabrikada çalışacak işçiye ihtiyacımız var” dedi.

Balıkesir, organize sanayi bölgelerinde çalıştıracak işçi bulamıyor. Kentte iş başvurusunda bulunanların çoğunun üniversite mezunu olması da “beyaz yaka” istihdamında yaşanan sıkıntıyı gözler önüne seriyor. Bu kapsamda yalnızca Karesi İlçe Belediyesi’ne üniversite mezunlarının ağırlıkta olduğu 18 bine yakın kişi iş başvurusunda bulundu. Ancak Balıkesir’in ihtiyacı fabrikalarda çalışacak 25 bine yakın işçi.

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Kentimizde 24 bin 600 kaynak işi yapabilecek, ağır metaller alanında görevlendirilecek işçiye ihtiyaç var. Bu konuda başvuru yapanlar hemen işe yerleştirilebilir. Belediyemize ise 20-38 yaş aralığında 17 bin 600 kişi iş başvurusu yaptı. Bunların çoğu üniversite mezunu. Biz ise teknik eleman, işçi arıyoruz” açıklamasını yaptı. Başkan Yılmaz, kalifiye eleman eksikliği nedeniyle kentteki fabrikaların yüzde 65 kapasite ile çalıştığını vurguladı.

“Mühendislik şirketlerini Balıkesir’e çağırıyoruz”

Balıkesir’deki nüfusun hızla yaşlandığını, gençlerin yaşamak için İstanbul, Ankara gibi büyük şehirleri tercih ettiğini dile getiren Yılmaz, kentteki öğrenim seviyesinin de yüksek olduğuna dikkat çekti. “Bizim göçümüz beyaz yakalı çalışan göçü” diyen Yılmaz, üniversite mezunu, beyaz yaka çalışanlar için de istihdam alanı yaratmak istediklerinin altını çizdi. Yılmaz, “Bu yüzden şehri yenilememiz lazım. Hizmet sektörünü değişen Balıkesir ile değiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Balıkesir’in Türkiye’nin en zengin illerinden birisi olduğunu, ülkedeki 77 maden türünden 56’sının Balıkesir’de bulunduğunu, Türkiye’nin en büyük şirketleri listesine kentin damga vurduğunu anlatan Yılmaz, “Burası İstanbul’un üç katı büyüklüğünde ve lokasyon olarak da avantajlı. Ben mühendislik şirketlerini Balıkesir’e çağırıyorum. Gelin birlikte akıllı binalar tasarlayalım. Burada inovatif çalışmalara, teknolojik gelişmelere imza atılsın istiyoruz. İlimize yeni fabrikalar kurulmasını elbette arzu ediyoruz ama mühendislik şirketlerine öncelik vermek istiyoruz” dedi.

“Kayseri, Konya, Gaziantep ve Eskişehir’i harmanlayabiliriz”

Kentteki sanatsal etkinlikleri, festivalleri ve uluslararası organizasyonları artıracaklarını da söyleyen Yılmaz, “Eskişehir bunu başardı, biz de yapabiliriz. Konya’nın şehir plancılığını, Kayseri’nin girişimciliğini, Gaziantep’in organizasyon yeteneğini, Eskişehir’in kentteki sosyal hayata kattıklarını harmanlayabiliriz. Yani Balıkesir’i tekrar organize edebiliriz” değerlendirmesini yaptı.

Karesi’de konutların yüzde 92’si deprem riski taşıyor

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Yalnızca Karesi’de 76 bin 830 adet konut var. Bu konutların yüzde 92’si depreme dayanıksız. İlçede kentsel dönüşüm şart. Bu çalışmalar için de büyükşehir belediyesinin master planını bekliyoruz” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI