Dolar 32,5770
Euro 34,9061
Altın 2.438,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Babamıza En Çok Akıllı Telefon Aldık!

Babamıza En Çok Akıllı Telefon Aldık!
17 Haziran 2019 11:56 | Son Güncellenme: 17 Haziran 2019 11:59
A+
A-

 

Türkiye’deki markalar için en güncel pazar araştırma analizlerini sunan BrandZone verilerine göre bu yıl Babalar Günü’nde en fazla kampanya düzenlenen kategori akıllı telefon oldu.

Tüm basılı ve online fiyat verilerini araştırıp takip eden, kampanya fiyat takibinin yanı sıra online satış kanalı fiyatlarını da raporlayanBrandZone, Babalar Günü kampanyalarını inceledi. Teknoloji, hiper, indirim, yerel marketler ile telekom, bayi kanalı ve online marketlerin insert, gazete, TV, radyo reklamı ve online banner kampanyalarını ele alan BrandZone verilerine göre; Babalar Günü kampanya döneminde bu yıl en fazla kampanya düzenlenen kategori akıllı telefon oldu. Verileri değerlendiren BrandZone Kurucu Ortağı Cem Köz,“Anneler Günü kampanyalarında küçük ev aletleri öne çıkarken; Babalar Günü kampanyalarına akıllı telefon kategorisi damga vurdu” dedi. Köz, “Babalar Günü’nde toplamda 3 bin 927 kampanya düzenlendi. 968 kampanyayla akıllı telefon kategorisi ilk sırada yer alırken; 807 kampanyanın olduğu dizüstü bilgisayar kategorisi ikinci; 578 kampanyanın olduğu TV kategorisi üçüncü sırada yer buldu” diye konuştu.

Köz, “Akıllı telefon kategorisinde en fazla kampanya düzenlenen ürün Samsung Galaxy A10 32 GB olurken; Huawei P Smart 2019 64 GB ikinci; Apple iPhone 7 Plus 32 GB üçüncü sırada yer aldı” şeklinde konuştu.

Erkek bakım ürünü kampanyaları da yükselişte

Bu dönemde erkek bakım ürünü kampanyalarında da büyük bir artış olduğunun altını çizen Köz şunları söyledi; “Önceki aylarda ortalama 30 adet kampanya düzenlenirken, Babalar Günü döneminde 80 adet kampanya yapıldığını görüyoruz. En fazla kampanya düzenlenen ürün Braun erkek bakım kiti olurken; Philips Multi Groom erkek bakım seti ikinci; Philips’in bir diğer bakım seti üçüncü sırada yer buldu.”Media Markt ise tüm TV ve telefonlarda 12 aya varan taksit fırsatı sunuyor.

REKLAM ALANI