Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Babacan: Siyasi istikbal için memleketi maceraya sürüklüyorlar

Babacan: Siyasi istikbal için memleketi maceraya sürüklüyorlar
21 Haziran 2014 09:18
A+
A-

ali babacan“Şahsi siyasi istikbal için ya da partilerin siyasi istikbali için memleketi maceraya sürükleme çabaları olabilir” diyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, siyaset hareketliyken ekonomiye ilişkin tehlikelerin de ortaya çıkabileceğini söyledi.

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan siyasi gündemin hareketli olduğu dönemlerde ekonomiyi de yakından ilgilendiren tehlikelerin ortaya çıkabileceğini vurgulayarak “Türkiye’yi o ana yoldan, o salim yoldan sağa sola saptırmaya çabalayanlar olabilir. Şahsi siyasi istikbal için ya da partilerin siyasi istikbal için memleketi maceraya sürükleme çabaları olabilir. Bunların hepsinin farkında olmalıyız” diye konuştu.

YAĞMURA RAZIYIZ

Babacan önceki akşam Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen ‘Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’ törenine katıldı. Etkinlikte konuşan Babacan, geçen ödül töreninin Gezi olaylarına rastladığını hatırlatarak “O zaman siyasi hava biraz daha farklıydı. Daha karamsar, daha olumsuz bir rüzgar esiyordu. O yüzden biz bugünkü gibi yağmurlu havalara razıyız” dedi.egd toplu

SORUMLULUĞUN BÜYÜK

“Ekonomi gazetecileri olarak yıllardır bu mesleğin içinde olan kişiler olarak, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan artık rahatlıkla ayırt edebilecek bir tecrübeye sahipsiniz” diye konuşan Babacan, “Bugünün ekonomi gazetecilerinin çoğu 1994 ekonomik krizini, daha büyük bir çoğunluğunun da 2001 krizini bizzat yaşadı. Sorumluluğunuz çok büyük. Doğru politikalara destek, ama macera arayışına, ülkemizi riske sokacak yaklaşımlara ihtiyatlı, tedbirli durmak, ona göre yaklaşımda bulunmak önemli” dedi.

‘Büyüyelim de borç artsın’ diyemeyiz

Türkiye’nin ekonomik stratejisinin uzun soluklu ve ayakları yere basan yapısına işaret eden Babacan, büyümenin yanında mali disiplin ve enflasyon uyarılarını da dikkate aldıklarını söyledi. Babacan şunları ifade etti: “Devletin görevi zaten öngörülebilirliği sağlamak, istikrarı sağlamak ve mümkün olduğunca lüzumsuz heyecanlardan ülkeyi uzakta tutmak. Önümüzdeki dönem için mali disiplin, merkez bankası’nın bağımsız bir şekilde enflasyonla mücadeleye devam etmesi, yapısal reformlarımızın kararlılıkla devam etmesi… Bunlar çok temel konular. Büyümeyle beraber enflasyonu da düşürmek, büyümeyle beraber cari açığı düşürmek, büyümeyle beraber bütçe açığını, borç stokunu düşük tutabilmek… ‘Büyüyelim de varsın borç artsın, büyüyelim de varsın cari açık artsın’ anlayışı, bu, günü kurtarma politikasıdır.”

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI