Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Avrasya temizlik sektörünün en büyük buluşması İstanbul’da gerçekleşecek

Avrasya temizlik sektörünün en büyük buluşması İstanbul’da gerçekleşecek
07 Ağustos 2014 10:35
A+
A-

Rob den Hertog-Keith Baker2Endüstriyel temizlik sektörünün lider organizasyonu ISSA/INTERCLEAN Fuarı; ISSA ve TESHİAD’ın işbirliği, Amsterdam RAI ve UBM NTSR’nin ev sahipliğinde ilk defa Türkiye’de düzenlenecek. Amsterdam, Orlando, Varşova ve Meksiko’dan sonra İstanbul’da, Avrasya’nın temizlik sektöründeki öncü firmalarını bir araya getirmeye hazırlanan fuar, 25 Eylül 2014’te  WOW Convention Center’da kapılarını açacak.

Türkiye’de endüstriyel temizlik ürün ve servisleri sektörünü bir araya getirecek olan ISSA/Interclean, kendi kategorisinin lider fuarı olma özelliğine sahip bulunuyor. Fuarda; zemin bakım makinelerinden kimyasal temizleyicilere, cam ve dış cephe temizlik ekipmanlarından, buharlı temizlik ürünlerine kadar geniş  yelpazede ürün grupları yer alacak. İlk yılında 80 firmanın katılımı ve toplamda 3.500 yerli ve yabancı ziyaretçi hedefi ile yola çıkan ISSA/Interclean İstanbul Fuarı kapsamında ISSA/TESHIAD işbirliği ile konferanslar da düzenlenecek. Katılımcıların ve ziyaretçilerin sektördeki son gelişmeleri takip etme ve öngörü kazanma fırsatını yakalayacağı ISSA/Interclean Fuarı 25-27 Eylül tarihlerinde WOW Convention Center Yeşilköy’de yapılacak.

25 Eylül’de başlayacak fuar öncesi görüştüğümüz Dünya Temizlik Endüstrisi Birliği Avrupa ve Ortadoğu Direktörü Keith Baker, temizliğin tüm dünya sağlığı için çok önemli olduğuna değinerek “Birçok uluslar arası temizlik şirketi Türkiye’ye geldi. Türkiye çok önemli bir pazar, biz de gerçekleştireceğimiz etkinlikte tüm dünyadaki temizlik sektörünü Türkiye’de buluşturarak temizlik sektörünün önemini vurgulamak istiyoruz. Türkiye Ortadoğu’ya açılan bir kapı olduğundan dolayı çok stratejik ve önemli bir yere sahip. Türkiye ile başlayıp Ortadoğu’ya açılarak, endüstriyel temizlik konusunda bölgeyi geliştirecek çalışmalar yapıyoruz. Şu anda temizlik göz ardı edilen bir konu durumunda. Türkiye’de yapacağımız konferansta da temizliğin önemine vurgu yapacağız ve burada gerçekleştireceğimiz organizasyon sonrası dünyanın temizliğe bakış açısı değişecek. Gerçekleştireceğimiz konferansta yüksek ısı kullanılmadan düşük ısıda hijyen sağlama ve başka bir çok konuyu tartışacağız. Çevreye zarar vermeden hijyen sağlamayı tartışacağız. Bizim yaptığımız iş tüm sektörleri etkiliyor, her sektörün içinde temizlik var, yaptığımız işle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.Rob den Hertog-Keith Baker

ISSA Interclean organizasyonun dünyanın en büyük ve en önemli organizasyonu olduğuna dikkat çeken Amsterdam RAI ISSA Interclean Direktörü Rob den Hertog ise “Interclean organizasyonu Türkiye’de ilk defa yapılacak. Organizasyonda, Türkiye’ye 100’ün üzerinde firma gelecek ve bu firmalarla birlikte temizlik sektörüyle ilgili bilgilerde gelmiş olacak. Yurt dışından gelmiş olanlar da Türkiye pazarı hakkında bilgi sahibi olmuş olacak. Profesyonel temizlik hizmeti almak her sektör için çok önemli. Çünkü eğer bir iş yeriniz varsa çalışanlarınızın hasta olmasını istemiyorsanız düzgün temizlik yaptırmanız lazım. Çalışanlarınız sağlıklı bir şekilde işe gelebilmesi ve sağlıklı bir ortamda verimli çalışabilmesi için temizlik konusuna dikkat edilmesi gerekiyor. Biz de, her sektöre lazım olan temizlik konusunda profesyonel temizlik hizmeti alınması konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” sözlerini ifade etti.

Avrasya’nın buluşma noktası Türkiye

Dünyanın hızla büyüyen önemli ekonomilerinden birine sahip olan Türkiye, Avrasya Bölgesi’nde işini genişletmeyi hedefleyenler için önemli bir buluşma noktası niteliğinde. Ülkemiz, temizlik endüstrisinde hızlı büyüyen ve canlı bir pazar olması dolayısıyla geniş çapta uluslararası müşteri kitlesine ve karar verici kişilere ulaşma fırsatı yaratıyor. Ayrıca, temizlik endüstrisindeki son yeniliklerin hızını yakalama, firmalarla yüz yüze görüşme ve network kurma, katılımcıların marka ve kurumsal imajına olumlu katkı da organizasyonun sunduğu imkanlar arasında yer alıyor.

Fuar kapsamında gerçekleşecek konferansta ise; Dr. İlham Kadri, Roberto Berardi,  Clive Damonze, Craig Mawla ve Stan Atkins yer alacak. Çevre korunmasına ilişkin, az enerji kullanımı sağlayan düşük ısıda hijyen ve yüksek katlı mekanların temizliğindeki güvenlik öne çıkan konular. Organizasyon yetkilileri; konferansta konuşulacakların, dünyanın sektöre bakış açısını değiştireceğini söylüyor.

Türkiye, büyüleyici gelecek potansiyeline sahip dev bir pazar

Günümüzde yaklaşık 3.000 firma, 2 milyar Euro ciro/yıl ve 1 milyon çalışana sahip Türkiye Endüstriyel Temizlik Sektörü, gelecek vaad eden önemli bir pazar. Profesyonel temizlik makineleri pazar büyüklüğü toplam 80 milyon Euro ve profesyonel temizlik ekipman pazar büyüklüğü ise toplam 100 milyon Euro civarında olarak hesaplanıyor. Sektörde; yüzlerce çeşit, farklı kalite ve fiyat seviyesinde ürün bulunuyor. Sadece pazarın % 10-15 bölümünün henüz temizlik hizmetlerini dış kaynak kullanımı ile sağlıyor. Bu da gelecek potansiyelinin büyüleyici olduğunu gösteriyor.

Doğu ve batı ticareti arasında önemli bir buluşma ve dağıtım merkezi olan Türkiye’de devletin yeni ve yabancı yatırımcılara sağladığı yardım ve teşvikler de önem taşıyor. Sürekli büyüme trendi sergileyen sektörde, çok fazla yeni yatırım ve büyük proje hayata geçiriliyor. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde tüketicilerin yeni marka ve yeni ürünlere açık olması da yatırımcıları cezbediyor. Şu anda dünyanın 15. büyük ekonomisi olan, 2030’da 12. sıraya yükselmesi beklenen ve dünya ticaret hacminin % 1.2’sine sahip olan Türkiye, bulunduğu bölgenin büyüyen ekonomik ve politik gücü konumunda. Bu konumu da yabancı firmalar açısından ülkemizi cazip kılıyor. Fuarın uluslar arası katılımcılarından olan 40 firmanın ilk kez bu vesile ile Türkiye’ye gelmesi, yeniliklerini tanıtacak ve işbirliği görüşmeleri yapacak olmaları da hem pazarın potansiyelini hem de organizasyonun önemini gösteriyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI