Dolar 32,5872
Euro 34,7956
Altın 2.497,71
BİST 9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Avrasya ekonomi zirvesi 9 Nisan’da başlıyor

Avrasya ekonomi zirvesi 9 Nisan’da başlıyor
13 Mart 2013 11:23
A+
A-

DR

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenecek olan 16.Avrasya Ekonomi Zirvesi 9-11 Nisan tarihlerinde İstanbul WOW Otel’de gerçekleştirilecek.

16. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne 6 Cumhurbaşkanı, 3 Meclis Başkanı, 2 Başbakan, 8 eski Cumhurbaşkanı ve17 Bakanın yanı sıra çok sayıda dini lider, milletvekili ve büyükelçi dekatılıyor.

16. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde “Tek Kutuplu Dünya mı Çok Kutuplu Dünya mı?” başlığı altında ekonomi, enerji, bilgi-iletişim teknolojileri ve güvenlik, sağlık, eğitim, kültür, ekolojik diyalog ve sürdürülebilir kalkınmada kadın konuları tartışılacak.

16. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin gündeme aldığı konular arasında“Kadının özgürleşmesi ve modernleşmesi”, ‘‘Siber Güvenlik; Toplumsal Yaşama, İş Hayatına ve Ticarete Etkileri’’, ‘‘ Olağanüstü Hal ve Kamu Güvenliği Teknolojileri’’ gibi ilgi çekici başlıklar da yer alıyor.

Ekonomi Zirvesi’ne Azerbaycan’dan Irak’a, Bosna-Hersek’ten Sudan’a, Etiyopya’dan İtalya’ya kadar birçok üst düzey devlet temsilcisi katılacak.

16. Avrasya Ekonomi Zirvesi, Türkiye’den TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EroğluveAile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Aşan’ın katılımıyla gerçekleşecek.

Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Prof. Dr. Ali M. Abbasov, Bosna-Hersek Federal Finans Bakanı AnteKrajina veFas Yüksek Öğrenim, Bilim ve Spor Bakanı Dr. LahcenDaoudi gibi alanında söz sahibi isimler 16. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde söz alacak.

16. Avrasya Zirvesi’ne katılacak olan Cumhurbaşkanları:

Arnavutluk- Bujar NISHANI

Bosna-Hersek- Bakir IZETBEGOVIC

Kosova- Atifete JAHJAGA

Makedonya- Gjorge IVANOV

Romanya- Traian BASESCU

Gagavuzya Otonom Bölgesi Başkanı- Mihail FORMUZAL

REKLAM ALANI