Dolar 32,5889
Euro 34,8006
Altın 2.499,03
BİST 9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Ataşehir Kaymakamı YEDPA Ticaret Merkezini ziyaret etti

Ataşehir Kaymakamı YEDPA Ticaret Merkezini ziyaret etti
19 Aralık 2013 11:52 | Son Güncellenme: 21 Aralık 2013 13:10
A+
A-

IMG_3713
Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, YEDPA Ticaret Merkezi’nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve mahalleliyle kahvaltıda biraraya geldi. Kahvaltıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Emniyet Müdür Yardımcısı, Kaymakamlık birim müdürleri, YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan ve YEDPA Esnafı, ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Salih ATILGAN
“Türkiye ve İstanbul’un en büyük ticaret ve yaşam merkezlerinden biri olan YEDPA ticaret merkezinin imar ve iskan sorunuyla yaşıyor olması kabul edilebilecek bir durum değil.”

Kahvaltıda ilk olarak konuşan YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, YEDPA’nın Türkiye’nin İstanbul’un en büyük ticaret ve yaşam merkezlerinden biri olduğunun altını çizerek YEDPA’da 310 bin m2 alan üzerinde 2250 iş yeri, ve 10 bini aşan çalışanın olduğunu söyledi. Bölgenin imar ve iskan sorunlarını YEDPA ve mahalle sakinleri olarak her fırsatta dile getirmeye çalıştıklarını söyleyen Atılgan şöyle konuştu: “Öncelikli olarak Türkiye’nin en kadim sorunlarını çözme yolunda aşama kaydettiğimiz süreçte İstanbul’un en merkezi sayılabilecek bir konumda yer alan YEDPA ve mahalle sakinlerimizle halen daha imar ve iskan sorunuyla yaşıyor olmamız kabul edilebilecek bir durum değil. Aslında bu konuda sorumluluk sahibi olabilmek ve inisiyatif kullanabilecek herkesin belli bir anlamda vebalinin olduğunu ifade etmek istiyorum.” İmar ve iskan sorunu dışında bir başka sorunları ise TEM bağlantı yolu beklentilerinin de olduğunu söyleyen Atılgan, temel olarak TEM otoyolu ile bir bağlantının, özellikle organize sanayi bölgesine yönelik olarak bir TEM çıkışı gündeme geldiğini, bunu da sık sık dile getirdiklerini belirtti.
Ataşehir mili eğitim müdürü
“Bölgenin okula ihtiyacı var”

Göreve yeni başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican,“1 hafta önce Ataşehir’de göreve atandım. Bu 8. günüm. Ataşehir’i Üsküdar’dan tanıyorum. Ataşehir’in bu bölgesinde ciddi bir okul sorunu var, asıl sorun ise okul alanı sorunu.YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan’ın şahsında iş adamlarından bir ricada bulunan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican,”YEDPA alanı içerisinde ya da çevresinde okul alanı üretilebilir. Bu alanda, bu yapıya uygun bir meslek lisesi, yada meslek eğitim merkezi yapımına ön ayak olursanız, biz bu amaçla kullanılan mesleki eğitim merkezleri ihtiyaçları doğrultusunda bir bölge okulu yapabiliriz” dedi.
ATAŞEHİR KAYMAKAMI

“YEDPA Ticaret merkezi ve çevre Mahallenin imar sorununun başlı başına bir sorun.”

Toplantıda konuşan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “demokrasi sadece sandıkta oy kullanmak değil, yönetime bilfiil katılabilmektir. Dünyada hızlı bir değişim yaşanıyor;devlet hizmetlerinin tanıtılması ve bilgiye ulaşmak kolaylaştı.Çağ atlanıldı diye biliriz,biz Ataşehir’de bu demokrasiyi biraz daha yaymak istedik. Biraz daha birlik beraberliğimizi sevgimizi muhabbetimizi paylaşalım dedik. Sizleri mahallelerinizde tanımak istedik” diye konuştu.
YEDPA Ticaret merkezi ve çevre mahallenin imar sorununun başlı başına bir sorun olduğunu söyleyen Karamehmetoğlu, “2014 yerel seçimlerinde bu mahallere gelen bütün adayların tahminimce söyleyecekleri, en çok dile getirecekleri konu imar sorunu olacak. Çünkü burada yaşam ve mülkiyet alanlarında bir miktar sıkıntı var. Bu konularda sıkıntı olunca kişi geleceğe güvenle bakamıyor. Bu bölgede bu sorun önümüzdeki süreçte mutlaka çözülecektir. Çözme yöntemi olarak da ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi çözüm üretecek. Bazı planlar büyükşehir bazıları da ilçe belediyeleri tarafından yapılıyor. Bunlar arasında bir denge ahenk olması gerekir. Tabi burada zaman zaman fikir çatışmaları oluyor. Biz önümüzdeki süreçte bu problemin çözüleceğine inanıyoruz. Son olarak bu sorunun çözüm yeri ilçe belediyesi ile büyükşehir belediyesidir. Biz de önümüzdeki süreçte bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Konuşan diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri ortak olarak bölgedeki imar ve eğitim sorununu dile getirdiler.

YEDPA ESNAFI

YEDPA YÖNETİM

REKLAM ALANI