Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Ardahan’da ’Akıllı Kent Bilgi Sistemi’ Hayata Geçiyor

Ardahan’da ’Akıllı Kent Bilgi Sistemi’ Hayata Geçiyor
06 Kasım 2014 15:22 | Son Güncellenme: 06 Kasım 2014 15:26
A+
A-

Ardahan Belediye Başkanı Faruk KöksoyArdahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, 2015 yılında devreye girecek olan ’Akıllı Kent Bilgi Sistemi’ projesinde 14 Temmuz 2014 itibariyle çalışmaların başladığını belirterek gazetecilere bilgiler verdi.

Belediye Yalnızçam toplantı Salonu’nda Gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Çevre ve şehircilik bakanlığı coğrafi bilgi sistemleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür yrd. Dç. Dr. Hüseyin Bayraktar, Belediye Meclis Üyeleri ile Belediye personeli katıldı.

Kent Bilgi Sistemi’nin devreye girmesi ile birlikte Ardahan Belediyesinin verdiği hizmetlerin daha verimli, şeffaf, hızlı ve kaliteli olacağını söyleyen Köksoy, ’’Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak olan Kent Bilgi Sistemi ile Ardahan Belediyesinin verdiği hizmetler daha verimli ve daha hızlı olacak. Belediye çalışmalarında hizmet verimliliğinin, hızın ve kalitenin yükseltilmesi, kent yöneticilerine güncel verilere dayalı karar destek sistemleri ile daha hızlı ve doğru kararlar verme imkanı sağlanması hedeflenen “kent bilgi sistemi” için Ardahan Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında “Yerel Yönetimlerde Kent Bilgi Sistemlerinin Kurulması ve İşletilmesi” ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.ardahan

Teknolojik yeniliklerin belediye ve şehir hizmetlerinde kullanılmasının birçok açıdan avantajlar sağladığını belirten Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy,’’Ardahan Belediyesine kent bilgi sisteminin kurulması için gerekli olan tüm işlerin planlama ve koordinasyon faaliyetlerinin yürütülmesi, teknik hizmetlerin ve finansmanın sağlanması, danışmanlık ve diğer hizmetlerin alınması, yazılım geliştirilmesi ve alınması, donanım temin edilmesi, ihale edilen işlerin kontrol ve kabul edilmesi, yerel yönetimlere kent bilgi sisteminin kurularak işletiminin takip edilmesi için bir model oluşturulması ve belirlenen modelin uygulamaya konulması konularında önemli destekleri olacktır’’ dedi.

Kent Bilgi Sistemi hakkında bilgi veren Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı vekili Doç. Dr. Hüseyin Bayraktar, ’’Kurulacak Kent Bilgi sistemi ile Ardahan belediyesi tarafından üretilen ve kullanılan çevre, altyapı, imar ve inşaat verileri Coğrafi Bilgi sistemi ile yönetilecektir. Bu çerçevede kalem kağıt üzerinde yer alan plan, harita ve ruhsat verileri sayılaştırılarak elektronik sisteme aktarılacak. Yine proje kapsamında Bakanlığımız tarafından sağlanan yönetim bilgi sistemi ile belediyenin iş, süreçleri daha hızlı ve doğru yönetilecektir. Vatandaşlarımıza verilen hizmetin hızı bu sitem ile birlikte kalitesi artacaktır’’ şeklinde konuştu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI