Dolar 32,3293
Euro 35,0939
Altın 2.298,16
BİST 9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Android cihazlar ev eşyalarını tanıyacak

Android cihazlar ev eşyalarını tanıyacak
13 Haziran 2014 11:29
A+
A-

android nearbyGoogle, iOS’un gerisinde kalmamak için çok çalışıyor. İşte Android’e eklenecek son özellik!

Google, Apple’ın akıllı ev cihazları için benimsediğiContuniuity kavramına ve iBeacon servisine rakip bir hazırlık içinde. Google’ın planlarına göre Android yakınında bulunan akıllı cihazları otamatik olarak tanıyacak ve onlarla sorunsuzca iletişime geçebilecek. Bu konsepte göre, birAndroid cihaz sahibi, bilgisayarına yaklaşınca bilgisayarı ile telefonu arasında otomatik olarak bağlantı kurulacak ve dosya alışverişi yapılabilecek. Bir kullanıcı, yakın çevresindeki arkadaşlarını görerek dilerse onlarla iletişim kurabilecek veya dosya alıp gönderebilecek.

Apple’ın iBeacon sisteminde ise, mağazalar veya farklı mekanlar, mekanlarına küçük Bluetoothcihazlar yerleştirerek bu cihazların menziline giren iOS cihazlarının sahiplerine mesajlar göndererek çeşitli fırsat ve kampanyaların lokal duyurusunu yapmak mümkün olacak.

Google’ın Android geliştirme planları, iBeacon sistemine rakip olabilecek servisleri de içeriyor.Nearby isimli Android servisi ile Google, Android sahiplerinin çok daha kolay alışveriş yapabilmesini ve yakın çevrelerinde satılan ürünlerin listesine kolayca ulaşabilmesini hedefliyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI