Dolar 32,3680
Euro 34,9842
Altın 2.325,98
BİST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Amerikalı Çeşni ve Aroma devi Gebze’ye Ar-Ge ve üretim tesisi kuruyor…

Amerikalı Çeşni ve Aroma devi Gebze’ye Ar-Ge ve üretim tesisi kuruyor…
03 Kasım 2012 09:33 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:55
A+
A-

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı); dünyanın en büyük aroma ve esans üreticilerinden International Flavors & Fragrances Inc. (IFF) ile yaptığı ortak duyuru ile Amerikalı devin 50 Milyon Dolar üzeri bir yatırımla Gebze’ye ikinci bir üretim tesisi ve Ar-Ge merkezi kurmak üzere yatırım kararı aldığını açıkladı. Açıklamada yatırımın; Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’da mevcut ve potansiyel gelişen pazarlara odaklanacağı ifade edildi. İleri teknoloji ile üretim gerçekleştirecek yeni tesis; şirketin hâlihazırda mevcut üretim tesisini 18,000 m2’lik bir büyüklüğe çıkartacak; ayrıca 2000 m2’lik Ar-Ge merkezini de kapsayacak yatırımın ilk fazının 2013 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

IFF’nin 50 Milyon Dolar üzerinde bir yatırımla hayata geçireceği tesis; şekerleme, içecek, süt ürünleri ve tuzlu ürün grupları için aroma AR-GE ve üretim merkezi olarak konumlanacak. Ürünler, bölge genelindeki çeşitli pazarlarda müşteri tercihleri doğrultusunda özel olarak üretilecek.
Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı M. İlker Aycı, IFF’yi Ajans olarak yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu yatırım hacim ve potansiyeli açısından son derece değerli olduğu gibi, getireceği katma değerler de önemli. Tesis bünyesinde yer alacak Ar-Ge Merkezinde ürün geliştirme ve uygulama, duyusal analiz ve yüksek düzeyde teknik pozisyonlar için yeni ekipler yerleştirilerek, verilen eğitimler ve aktarılan know-how ile Türkiye için yeni yetenek kazanımları mevcut olacak. Özellikle Ortadoğu ve Afrika için Türkiye önemli bir Ar-Ge merkezi haline gelip, o ülkelerdeki gıda üreticilerinin özel lezzet ve tatları IFF Türkiye tarafından geliştirilecek. Yine planlamalar çerçevesinde IFF’nin ülkemizi;  Avrupa, Afrika ve Orta Doğu pazarları için bir üretim ve ihracat merkezi olarak konumladığını görmekteyiz. Yabancı yatırımcıları ülkemizde yatırım yapmaya teşvik ederken aradığımız katma değerler de bu tür değerler” dedi.
IFF Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Doug Tough yatırım kararına ilişkin olarak şunları söyledi; “Gelecek üç yıl içinde, Türkiye’deki aroma AR-GE ve üretim olanaklarımıza yapacağımız oldukça kayda değer büyüklükte bir yatırımla, hızla yükselen stratejik pazarlara ilave destek sağlayacak bu önemli yatırım kararımızı açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Tesislere yapılan bu yatırım, bölgedeki gelişme stratejimize olan güvenimizin ve yükselen önemli pazarlara olan uzun vadeli taahhüdümüzün bir göstergesidir.”
IFF Türkiye Genel Müdürü Tolga Tanrıöver ise; bu yatırımla birlikte, IFF olarak teknik yeteneklerini en üst seviyede ortaya koyarak, Türkiye ve gelişmekte olan bölgelerde ürün ve markalarını çeşitlendirmenin yollarını arayan pazarlara daha kapsamlı destek vereceklerini belirtti. Tanrıöver; “Üretim ve tedarik alanında da bu yeni tesis sayesinde, pazarlardaki hızımızı önemli ölçüde arttırmak için iyi bir pozisyon almış olacağız” dedi.   IFF Avrupa, Afrika, Ortadoğu (EAME) Bölge Başkanı Matthias Haeni yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada; “Hızla gelişmekte olan Afrika, Ortadoğu ve Doğu ve Güney Avrupa ekonomileri, talep anlamında ciddi bir artışa sebebiyet vermektedir. Bununla beraber kendi müşterilerimizden gelen bu büyüme talebine karşılık verebilmek amacıyla doğru üretim altyapısı ve insan kalitesini sağlamak durumundayız. Türkiye büyümekte olan stratejik pazarlara açılmak anlamında IFF için önemli bir platform konumuna gelmiştir” şeklinde konuştu.   IFF, geçtiğimiz yıl ortasında Singapur’daki sıvı çeşni ve aroma üretim tesisi açılışı, Çin Guangzhou’da yeni çeşni tesisi inşası ve Hindistan Delhi’de çeşni üretim, teknik, duyusal ve satış tesislerinin açılışı gibi yatırımların bulunduğu gelişmekte olan pazarlara yönelik önemli yatırımlar gerçekleştirdi. IFF’nin sürdürülebilirlik ilkesine bağlılığı çerçevesinde, Gebze’ye kurulacak yeni tesis; Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) standartları kullanılarak tasarlandı.

 

REKLAM ALANI