Dolar 32,3310
Euro 35,0618
Altın 2.285,03
BİST 8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Altın Fed toplantı tutanaklarını takip ediliyor

Altın Fed toplantı tutanaklarını takip ediliyor
12 Ekim 2016 11:29 | Son Güncellenme: 12 Ekim 2016 11:32
A+
A-

237990_altin

Son günlerde düşüş trendine giren altın fiyatları bugün 124 liranın hemen üzerinde dengelendi. Altın için bu akşam saat 21.00’de açıklanacak Fed toplantı tutanaklarının takip ediliyor

Küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle dün 125 liranın üzerini gören gram altın, bu seviyelerde tutunamayarak düşüşe geçmiş ve günü yüzde 0,17 azalışla 124,2 liradan tamamlamıştı.

Altının gram fiyatı, bugün 124,1 – 124,5 lira bandında yatay bir seyir izleyerek, saat 10.40 itibarıyla 124,3 liradan işlem görüyor. Şu dakikalarda Kapalı çarşı’da çeyrek altın 204, Cumhuriyet altını 832 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, uluslararası piyasada doların diğer para birimleri karşısındaki değer kazanmasına karşın hafta başından bu yana etkili olan yatay seyrini bugün de sürdürüyor.

Ons altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 değer kazanarak 1.256 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmaları ve akşam saat 21.00’de açıklanacak Fed toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirtiyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, piyasalarda genel algının “Fed’in aralık ayında faiz artırımına gideceği” yönünde olmasının doların güçlenmesine neden olduğuna değinerek “Güvenli liman niteliğindeki varlıklara olan talep azalmaya devam ediyor.”

“Bu beklentiden yola çıktığımızda altının ons fiyatı 1.220 dolar seviyelerine kadar gerileyebilir.” ifadelerini kullandı.

Bugün altının ons fiyatının 1.250-1.260 dolar aralığında hareket edebileceğini dile getiren Memiş, altının gram fiyatının ise bu hafta direnç seviyelerini test ettiğini, bundan sonraki süreçte 123 lira seviyelerine kadar gerileyebileceğini öngörüyor.

Altının bu yılın ilk yarısındaki yüzde 25’lik rallisi, AVD’de borçlanma maliyetlerinin artmasına ilişkin beklentilerin güçlenmesi, buna bağlı olarak doların değer kazanması ve yatırımcısına faiz ödemesi olmayan metalin cazibesinin azaması ile birlikte zayıfladı.

 Yatırımcılar, Fed Başkanı Janet Yellen’ın yakın bir zamanda faiz artırımına gitmesi konusunda şahinlerin baskısı altında olup olmadığını anlayabilmek için, Çarşamba akşamı açıklanacak Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 20-21 Eylül’deki toplantısının tutanaklarına bakacaklar.

FOMC’un 10 üyesinin üçü Eylül aynda çoğunluğun faiz değiştirmeme akrarına faiz artırılması yönünde oy kullanarak muhalif kalmıştı.

National Australia Bank Ltd. ekonomisti Vyanne Lai, “Muhalif sesler ve son açıklanan güçlü ABD verileri, traderların Aralık ayında faiz artırımını daha yüksek olasılıkla fiyatlandırabilecekleri anlamına geliyor,” dedi.

Lai, “Bu durum kısa vadede altın için olumsuz olazcak” şeklinde görüş bildirdi.

Traderlar, vadeli işlem verilerine göre, Aralık ayında faiiz artırımı olasılığını üçte iki olarak görüyor. Gelecek ayki toplantı için bu olasılık yüzde 20’nin altında.

REKLAM ALANI