Dolar 32,5143
Euro 34,9020
Altın 2.432,10
BİST 9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Aldesa doğalgaz dönüşümüne hazır

Aldesa doğalgaz dönüşümüne hazır
13 Haziran 2012 07:43
A+
A-


Aldesa Otogaz Sistemleri Satış ve Pazarlama Müdürü Timorci, sektörde uzun yılların vermiş olduğu tecrübeyle CNG ve LPG dönüşüm sistemlerini başarıyla uyguladıklarını belirterek, CNG konusunda araç dönüşümlerine hazır olduklarını belirtti.

Aldesa Otogaz Sistemleri 1978 yılından beri sektörde  faaliyet gösteriyor.  O yıldan beri çeşitli yasaklamalarla LPG sektöründe TSE Belgesi’ni  alan ilk yerli üretimi yapan firma konumunda.Şuanda hem LPG hem CNG segmentinde faaliyetlerini sürdürüyor ve 40 ülkeye ihracat yapıyor. Bunun yanında yurt içinde de 372 bayimiz var. Tamamıyla yüzde yüz yerli bir firma.

Yaklaşık 6 senedir Aldesa’dayım

Daha önce otomotiv sektöründe iş hayatına başlayan Aldesa Otogaz Sistemleri Satış ve Pazarlama Sorumlusu Oğuz Timorci, 6 yıldır Aldesa ailesinde yer aldığını belirterek,“Yurtiçi hem satış hem de pazarlamadan sorumluyum. Önümüzdeki dönemde mevcut bayilerimizin sayılarını arttırmayı hedefliyoruz. Yeni gündemimizde olan CNG sistemi var. Yani doğalgaz dönüşüm sistemleri. Biz ona hazırız. Şuanda sadece yurt dışına ihraç ediyoruz ama yaklaşık 2 senedir çalışmaları devam ediyor ve yurtiçinde de CNG dönüşüm sistemleri başlayacak. Biz hem sıralı, hem karbüratörlü konusunda her firma için geçerli olan elektronik ürünler dışında tüm parçaları kendimiz üretiyoruz.  Yaklaşık 170 kişilik bir işletme içerisinde Maltepe Samandıra bölgesindeki fabrikamızda faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Türkiye’deki pazar paylarını da değerlendiren Timorci,Ülkemizdeki pazar payımızıkarbüratörlü sistem ve sıralı sistem olmak üzere iki ana başlık altında toplayabiliriz.Yurt dışı ağırlıklı olduğu için yurtdışındaki pazar payımız yüzde 25 civarında, iç pazar yüzde 75 civarında seyrediyor” şeklinde konuştu.

Timorci,“Türkiye’de bu sektörde ilk var olan firmayız. Tamamen yüzde yüz ve tamamıyla elle yapılan üretimler yapıyoruz. Otomasyonun devreye girdiği noktalar var ama el emeği yoğun çalışan bir firmayız. Nasıl ki yüksek fiyatlı araçlar elle yapılıyor ve fiyatları yüksek, bizimde aynı titizlikle çalıştığımızı söyleyebilirim” dedi.

LPG ve otogaz sektörünü de değerlendiren Timorci,“Artık tamamıylaLPG’den doğalgaza dönüşüm yoluna girdi sektör. Dizel araçlarla ilgili çalışmalarımız çok yoğun. Yurt içinde birkaç belediyeyle test çalışmalarımız var.Onların araç parkındaki mevcut olan çöp kamyonlarını doğalgaza dönüştürme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu araçlarda yakıt sarfiyatı çok fazla. Dizel araçların dönüşüm sistemleriyle ilgili çalışmalarımız da var. Yaklaşık yüzde 17 ye yakın bir tasarruf yapıyor. 2013 senesinde tamamen filo halinde bu araçların montajlarını yapmış olacağız” ifadesinde bulundu.

Sektör nereye gidiyor sorusu üzerine Timorci, “Sektör nereye gitmeli aslında onu konuşmamız gerekiyor. Takdir edersinizki akaryakıt fiyatları yükseliyor. Bu durum göz önünde bulundurulursa siz yaklaşık yüzde 40’lık bir avantajı gözden kaçırıyorsunuz. Acaba tehlikeli midir düşüncesi var. Bu ürünlerin belgeleri var, testleri yapılıyor. Hiçbir tehlikesi olmadığı halde bu kadar tasarruf edecekken neden insanlar hala motorin ve benzinde ısrar ediyorlar anlamıyorum. Burada bu konunun çok iyi anlatılması lazım” şeklinde konuştu.

Şunu çok iyi anlatmalıyız diyen Timorci, “Nasıl ki  diğer yakıtlarla çalışan araçların periyodik bakımları varsa LPG ile çalışan araçlarda da bu bakımlar normal bir şekilde devam eder. LPG taktıran kullanıcılar taktırdıktan sonra bakımı unutuyorlar. Sonuçta LPG de bir yakıttır ve belli periyotlarda araç için bakım gerektirir” ifadesinde bulundu.

LPG’nin araç sahiplerine faydalarını da anlatan Timorci,“LPG ile aracı yakıt konusunda kandırıyorsunuz ve daha az maliyetle aynı yolu gitmiş oluyorsunuz. Maddi olarak avantajı çok dezavantajı olmayan bir ürün. Hem çevre için çevre dostu bir ürün çok daha ekonomik oluyor. Halen karbüratörlü ve şimdiye kadar LPG yapılmayanı araçlar var.Bunların yenilenmesi ve tadilatları var. LPG ile ilgili zamanın daha uzun olduğuna inanıyorum. Daha yapılacak çok iş dönüştürülecek çok araç var.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,