Dolar 32,8036
Euro 34,7732
Altın 2.506,80
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Albaraka Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notunu yükseltti

Albaraka Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notunu yükseltti
19 Temmuz 2013 08:07
A+
A-

Albaraka Turk Bank

Türkiye’de faizsiz bankacılık alanındaki finansal kuruluşların ilki ve öncüsü olan Albaraka Türk, JCR-Eurasia Rating tarafından yapılan SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum değerlendirmesinde notunu 8,22’den 8,62’ye yükseltti. Değerlendirmelerde yakınsama düzeyi olarak [AAA (Trk)/Liyakat Üstü] kategorisinde bulunan Albaraka, derece olarak ise [a/Üstün] seviyesinde yer alıyor.

Şirketlerin yatırımcılar ve hissedarlarına en fazla katkıyı sağlayacak şekilde yönetilmesini sağlayan ilkeler bütünü olan Kurumsal Yönetim İlkeleri’nin önemi dünyada olduğu gibi son yıllarda ülkemizde de giderek artan bir öneme sahip. Türkiye katılım bankacılığı sektörünün lideri Albaraka da 2010 yılından bu yana Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum içinde çalışmasını sürdürüyor.

Albaraka, JCR-Eurasia Rating tarafından yapılan derecelendirme sisteminde aldığı puanla da bu yöndeki kararlılığını ortaya koydu. Dünyanın en iyi Katılım Bankası hedefi doğrultusunda Kurumsal Yönetim İlkelerine en üst seviyede uyum sağlayan Albaraka, Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 8,22’den 8,62’ye yükseltti.

Dört ana bölümde yapılan değerlendirmeler sonucu Albaraka Pay Sahipleri değerlendirmesinde puanını 7.73’ten 8.38’e, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık değerlendirmesinde 9.01’den 9.10’a, Menfaat Sahipleri değerlendirmesinde 7.62’den 8.22’ye, Yönetim Kurulu ve Yöneticiler değerlendirmesinde iste 7.62’den 8.22’ye yükselterek, genel uyum notunu 8.22’den 8.62’ye taşımış oldu.

Değerlendirmede ayrıca Albaraka’nın geçen izleme dönemine göre uyum seviyesini korumayı başardığı belirtilirken, Banka’nın sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüğü faaliyetlerle topluma, önceki dönemlere göre daha fazla fayda sağladığı ifadesi de raporda yer aldı.

7 eşik puan üzerinden yapılan değerlendirmelerde, yakınsama düzeyi olarak [AAA (Trk)/Liyakat Üstü] kategorisinde bulunan Albaraka, derece olarak ise [a/Üstün] seviyesinde yer alıyor.

 

 

REKLAM ALANI