Dolar 32,5214
Euro 34,7856
Altın 2.420,98
BİST 9.711,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Albaraka 2012’de karını yüzde 20 artırdı

Albaraka 2012’de karını yüzde 20 artırdı
03 Mart 2013 11:15
A+
A-

Fahrettin Yahsi-Albaraka Genel Muduru

Türk katılım bankacılığı sektörünün öncüsü Albaraka, 2012 yılında yüzde 20  artışla 192 milyon TL net kar elde etti. Banka geçen yıla oranla, toplam aktiflerde yüzde 18 oranında büyürken,  kullandırılan fonlarda yüzde 25, toplanan fonlarda ise yüzde 15 büyüdü. 

Türkiye’nin ilk katılım bankası ve Albaraka Banking Group* üyelerinden olan Albaraka 2012 yılında da sağlıklı ve istikrarlı büyümesini sürdürdü. 2012 yılsonu itibariyle 192 milyon TL kar açıklayan banka, 2011 yılına göre %20 oranında karını artırdı.

Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, 2012 yılsonu rakamlarını değerlendirerek şunları söyledi: “Dünyanın en iyi katılım bankası olma hedefimizde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bu yıl elde ettiğimiz rakamlar da istikrarlı çalışmalarımızı yansıtıyor. 2012 yılında toplam aktiflerde 2011 yılına göre % 18 oranında büyüme kaydederek, 12.328 milyon TL’ye ulaşırken,  kullandırılan fonlarda finansal kiralama alacakları da dahil olmak üzere yine geçen yıla göre %25 büyüme elde ederek 9.1milyon TL’ye ulaştık. Toplanan fonları ise %15 artışlar ile 9.225 milyon TLye yükselttik.”

2012’de 14 yeni şube açıldı

Albaraka’nın büyüme stratejisi çerçevesinde ulaşılabilirliğini artırmak için şube sayısını da artırdığını söyleyen Yahşi, “2011’de 123 olan şube sayımızı 2012’de 137’ye yükselttik. Böylelikle hizmet ve ürünlerimizi daha fazla noktaya taşımış olduk. Şube artışıyla birlikte personel sayımız da %6 oranında artarak 2758’e yükseldi.

2013’te büyümeye devam

2013 yılında aktif kalitemizi bozmadan bilançomuzu büyütmeyi ve reel sektöre olan katkımızı sürdürmeyi planladıkların belirten Yahşi, “2013’te başta KOBİ’ler olmak üzere ülkemiz sanayisine verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Aktif toplamı ve krediler kaleminde % 20 civarında büyümeyi bekliyoruz. Toplanan fonlar tarafında da % 15’in üzerinde bir büyüme hedefimiz var. Karlılık tarafında ortalama öz kaynak karlılığımızı %17’nin üzerinde tutmak hedefindeyiz. Bireysel tarafında da yeni ürünlerimizi müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca, bankamıza alternatif kaynak sağlamak amacıyla önümüzdeki dönemde kira sertifikası (sukuk) ihraç etmeyi planlıyoruz. 2013 yılında hedefimiz 15-20 yeni şube. Büyük kısmı İstanbul’da olmak üzere,  sanayi ve ticaret alanında önde gelen illerimizde yeni şubeler açmak hedefindeyiz.  İstihdamda ise 150 kişi kadar artış olacak” dedi.

Sosyal ve kültürel alanda da faaliyetlerimiz devam edecek

Albaraka’nın bir dönüşüm süreci içinde olduğunu belirten Yahşi, yalnızca bir finans kurumu değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel alanda da çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti. 2012 yılında başlayan dönüşüm projesi Simurg ile kurumun iç yapısında bir yenilenme ve gelişme sürecine girdiklerini belirten Yahşi, “Simurg ile ürün geliştirmeden ana bankacılık yazılımına kadar birçok noktada bankamız etkinliğini artıracak. İleride orta ölçekli bir banka olmamızı sağlayacak bu projelerde önemli bir aşama kat ettik. Bu alandaki çalışmalarımız 2013 yılında da devam edecek” dedi.

Al Baraka Bankacılık Grubu (ABG) hakkında

Al Baraka Bankacılık Grubu (ABG), Bahreyn Borsası ve Nasdaq Dubai borsalarında işlem gören bir Bahreyn Anonim Şirketi’dir. Önde gelen uluslararası İslami bankalar arasında yer alan kurumun, Standard and Poors nezdinde uzun vadeli ve kısa vadeli kredi notları sırasıyla BBB- ve A3’tür. ABG,  faizsiz bankacılık kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde perakende, kurumsal ve yatırım bankacılığı ile hazine hizmetleri sunmaktadır. ABG’nin toplam özkaynakları  yaklaşık 2 milyar dolar civarındadır.

Grup, 13 ülkede faaliyet gösteren iştiraki olan bankacılık birimleri ve temsilcilikleri ile geniş bir coğrafyada faaliyet göstermektedir. Bu kurumların 425 şubesi vardır. Jordan Islamic Bank (Ürdün),  Albaraka Islamic Bank (Bahreyn), Al Baraka Bank Pakistan Limited,  Banque Al Baraka D’Algerie  (Cezayir), Al Baraka Bank Sudan, Al Baraka Bank Ltd (Güney Afrika), Al Baraka Bank Lebanon (Lübnan), Al Baraka Bank Tunus, Al Baraka Bank Egypt (Mısır), Al Baraka Türk Katılım Bankası, Al Baraka Bank Syria (Suriye) ile Endonezya ve Libya’da bulunan temsilcilikler bu bankacılık birimleri arasında yer almaktadır.

 

REKLAM ALANI