Dolar 32,6924
Euro 34,8957
Altın 2.508,72
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

 Akpa Kimya Ar-Ge Merkezi Tescillendi

 Akpa Kimya Ar-Ge Merkezi Tescillendi
13 Nisan 2017 10:50
A+
A-
Organik Peroksitler, Polimerizasyon Baslatıcıları ve Boya Kurutucuları tasarım ve üretiminde %100 yerli sermaye ve is gücüyle hizmet veren, sektörün lider markası, Akpa Kimya, Türkiye’nin sayılı Arastırma- Gelistirme (Ar-Ge) merkezlerinin arasına katıldı.
1997 yılında kurulan ve 20. yılını geride bırakan Akpa Kimya nitelikli inovasyon çalışmalarıyla, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığı başvurunun ardından 3 Nisan 2017 tarihinde “Ar-Ge Merkezi” tescilini alarak, ülkemizin Ar-Ge açısından önde gelen firmalarından birisi olduğunu belgelemişoldu. Akpa Kimya, bu önemli belgeyle kendi sektöründe Ar-Ge gücünü tescillemiş oldu.
AKPA, Organik Peroksitler ve Polimerizasyon Başlatıcıları’nı tamamen kendi mühendislik ekibinin kurduğu tesislerde, kendi teknolojisiyle Türkiye’de ilk kez üretimini gerçekleştirmiştir. AKPA, yenilikçi vizyonu ve sektöre öncülük eden yaklaşımlarıyla Ar-Ge yatırımları ile rekabet gücünü artıran bir kurum olmuştur.
AKPA, Tekirdağ’daki 13.500 m²’si kapalı olmak üzere toplam 55.000 m²’lik alana sahip fabrikasında faaliyetlerini sürdürmekte olup yurt içi ve yurt dışı pazarlama, satış ve hizmetleri ise şirketin İstanbul’daki merkez ofisinden yürütülmektedir.
AKPA Kimya, ağırlıklı olarak Kompozit sektörüne hizmet vermekte olup AKPA ürünleri, ayrıca, Boya, Plastik, Petrokimya ve Kauçuk endüstrilerinde de kullanılmaktadır. Otomotiv, denizcilik, tekne insası, elektronik, rüzgar enerjisi, savunma, güvenlik, insaat mühendisliği, demir yolları, toplu tasıma, tüketim malları, borular, tanklar ve ızgaralar gibi korozyona dayanıklı ürünler genel olarak AKPA ürünlerinin genel uygulama alanlarıdır. ISO 9001:2008 kalite yönetim standartlarına sahip olan firma, sürekli kendini geliştirerek yeni is alanları açmak suretiyle ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmektedir. İhraç pazarlarına yönelik sertifikasyon ve akreditasyon çalısmalarına her geçen gün bir yenisi eklenen firma, REACH düzenlemelerine de tam uyum sağlamıştır. AKPA ürünlerinin %70’inden fazlası Orta doğu, Avrupa ve Güney Asya pazarına ihraç edilmektedir. Bugün, AKPA, 55’ten fazla ülkeye düzenli olarak ihracat yapmaktadır. Uygun fiyatlı, kaliteli ürünler sunmak ve hızlı teslimat sağlamak, küresel dünyaya açılan bir kapı olarak AKPA’ nın temel ilkeleridir.
AKPA, Ar-Ge yatırımlarını sürekli geliştirerek teknoloji ve inovasyonda Türkiye’yi Dünya’da başarıyla temsil etmeyi ve öncü kimliğini korumayı hedeflemekte ve ürünlerini ve hizmetlerinin verimliliğini sürekli artırarak, müşterilerine daha fazla yenilik sunmayı amaçlamaktadır.
REKLAM ALANI