Dolar 32,5561
Euro 34,8485
Altın 2.427,01
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Ak-Kim’den Türk Kimya sektöründe bir ilk

Ak-Kim’den Türk Kimya sektöründe bir ilk
11 Aralık 2014 11:33
A+
A-

Akkim_logo

Ak-Kim Kimya 2013 Sürdürülebilirlik Raporu’na GRI A seviye onayı alarak Türk Kimya Sektöründe bir ilki gerçekleştirdi

Ak-Kim Kimya, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında ve uluslararası kabul görmüş Küresel Raporlama Rehberi (Global Reporting Initative) GRI’ya uygun olarak hazırladığı Dördüncü İlerleme Raporu ile GRI’dan A uygulama seviyesi onayı aldı. Ak-Kim, 1 Ocak – 31 Aralık 2013 tarihleri arasındaki ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik performansını en kapsamlı şekilde raporlaması sonucu aldığı bu dereceyle Türk Kimya sektöründe bir ilke imza attı.

 Ak-Kim, şeffaf ve sürdürülebilir bir firma olarak bu alanda birçok çalışmaya imza atarak, 2007 yılında gönüllü taahhüt ettiği Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında raporlamalarına devam etmektedir. Ak-Kim, Global Compact kapsamında insan hakları, çalışma koşulları, çevrenin korunması ve yolsuzlukla mücadele başlıklarında sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi vizyonuyla çalışmaktadır. Global Compact Türkiye yerel ağında Akkök Holding’i temsilen Yönetim Kurulu üyesi olarak da yer alan Ak-Kim, uluslararası bir raporlama standardı olan GRI (Global Reporting Initative)’ye uygun olarak hazırladığı 2012 yılı Sürdürülebilirlik Raporu ile aldığı C uygulama seviyesini, 2013 Sürdürülebilirlik Raporu’nda A seviyeye çıkardı.

Ak-Kim, müşterileri, çalışanları, hissedarları ve tüm paydaşları seviyesinde şeffaflık, sorumluluk ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesindeki bu raporu ile GRI A seviye onayı alarak Türk Kimya sektöründe bir ilki gerçekleştirdi. Ak-Kim, Akkök Holding şirketleri arasında da sürdürülebilirlik raporu ile GRI A seviye onayı alan ilk şirket oldu.

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, Türkiye ekonomisinin stratejik sektörlerinden biri olan Kimya sektörünün ilk GRI onaylı ve aynı zamanda ilk A seviye onayını alan şirketi Ak-Kim Kimya’yı tebrik etti. Gönüllü olarak yayınlanan sürdürülebilirlik raporlarının, şirketlerin kurumsal şeffaflık çalışmalarının bir ürünü olduğunu ve bu bağlamda uluslararası bir kurumun gözden geçirmesi sonucu bu onayı alabilmenin gurur verici olduğunu sözlerine ekledi.

Hem bireysel, hem de kurumsal olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışını ülkemiz adına ve yarınlara daha iyi bir dünya bırakmak açısından oldukça önemseyen Ak-Kim Kimya, şeffaf ve sürdürülebilir bir firma olarak bu standartlardaki performansını artırmaya yönelik çalışmalarına devam etmeyi hedeflemektedir.

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI